Прочитај ми чланак

Мирослав Алексић (НС): Победа СНС на изборима у априлу биће Пирова победа

0

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је вечерас у Чачку да ће на изборима у Србији, који ће бити одржани 26. априла, учествовати само Српска напредна странка (СНС) и Александар Вучић.

Он је истакао да ће те изборе Савез за Србију (СЗС) бојкотовати и да ће одмах по завршетку тражити расписивање нових избора, како је рекао, у складу са основним демократским стандардима.

„На изборима 26. априла неће учествовати СЗС, већ само Вучић и опозиција коју он ствара и која зарад личних интереса ставља у други план интерес државе. Ми смо спремни на жртву, одричемо се посланичких и одборничких мандата и новца из буџета. Свако ко од грађана буде изашао 26. априла треба да зна да свој глас даје Вучићу“, рекао је Алексић на божићном коктелу Градског одбора Народне странке у Чачку.

Он је додао да ће победа СНС на изборима бити „Пирова победа“ која ће се „распршити у ваздуху“.

„Та влада неће имати легитимитет. Ми ћемо сутрадан тражити нове изборе, али под другачјим околностима, да се договоримо о минимуму изборних услова, да немамо бруталну крађу. Морамо имати елементарну медијску слободу, да немамо капиларне гласове, уцене, претње, џипове, дељење уља, брашна“, рекао је Алексић.

Он је додао да ће председник Србије Александар Вучић након избора морати да потпише правно обавезујући документ о признавању Косова „да би му међународна заједница признала резултате избора“.

Алексић је оценио да се актуелни режим „ближи крају“.

„Они свакога дана имају сукобе између њих јер је то једна криминална заједница која мафијашки управља у земљи и сада је дошао тренутак када треба да се разрачунавају унутар своје партије. Очекујем нове афере, јер оно што су они радили Србији последњих осам година је незамисливо. Они су државу приватизовали, подредили су све својим личним интересима“, рекао је Алексић.

Он је оценио да су Српска православна црква и српски народ у Црној Гори „на великом удару“ црногорског режима, а да је српска власт ћутала о томе.

„Српска држава и српска власт ћутала је скоро десет дана на сва дешавања у вези са спорним законом у Црној Гори. Ћутали су зато што нису желели да наљуте своје партнере, да не увреде (председника Црне Горе Мила) Ђукановића, да Беба Поповић, који је медијатор између њих, не буде означен за то“, рекао је Алексић.

Он је додао да је српска власт ћутала на дешавања у Црној Гори све док им истраживања у Србији нису показала да грађани Србије нису спремни да ћуте и да су спремни да „своју браћу“ у Црној Гори бране.

“ То је показатељ колико држава мисли о Србији и српском народу. Њима је све представа и све им је игра Вучића, Мила и Бебе. Њих не занима како ће се то одразити на наш народ. Имамо проблем са једном државом која понижава грађане Србије сваки дан, која вређа нашу интелигенцију, и која сматра да не треба да одговара за било шта“, рекао је Алексић.