Прочитај ми чланак

МИРОЉУБ ЈЕВТИЋ: Муслимани су спремни да ураде све да би покорили свет

0

Гост емисије "Интервју" на продукцији "Балкан инфо" био је проф. др Мирољуб Јевтић, професор Факултета политичких наука који спада међу највеће познаваоце исламске религије.

Јевтић у емисији говори о тежњама Ислама да завладају читавим светом, односу Муслимана према Хришћанима и другим религијама.

Он је објаснио да европске хришћанске државе не разумеју претњу која посетоји и да су у заблуди да је могућ заједнички живот. Он је изрекао став да Муслимани не могу да буду лојални грађани хришћанских држава, изузимајући из тог појма „номиналне Муслимане“ тј. оне који нису заиста религиозни али се због традиције изјашњавају као припадници  те вере.

Он је упозорио да Ислам пропагира убијање атеиста и политеиста, док за Хришћане предвиђа понижења и материјалне намете као вид притиска.

Јевтић тврди да крајњи циљ Муслимана Албанаца није Велика Албанија већ Исламска држава. У емисији он коментарише и вероисповест албанских лидера на Косову и Метохији и у Албанији, верску подељеност Албанаца и односе међу хришћана и Муслимана у Албанији.