Прочитај ми чланак

Мирчић (СРС): Очекујемо 15 одсто гласова на предстојећим изборима

0

Потпредседник Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић изјавио је данас да очекује да ће СРС на предстојећим изборима освојити 15 одсто гласова и тако имати „много више посланика“ у Скупштини Србије него што их је имала у претходном сазиву.

У емисији „Прави угао“ на Радио-телевизији Војводине, Мирчић је рекао да ће радикали сносити одговорност ако се не остваре његова очекивања.

Мирчић је нагласио да радикале у последње време вређа поистовећивање са Српском напредном странком, која је настала одвајањем од СРС.

„То је оно ‘бивши радикали’, а то говори они који су их хвалили када су изашли из СРС. Разлика је у томе да је на једној страни у Скупштини СРС против Европске уније, а на другој су они који заговарају улазак у ЕУ“, казао је Мирчић.

Рекао је да земље Европске уније као услов за чланство постављају признање независности Косова и оценио да је то „ван памети“.

Говорећи о аутономији Војводине, Мирчић је оценио да је реч „вештачкој творевини“ која не може да опстане и додао да Србија није довољно економски јака да „издржава гломазну администрацију“ каква је војвођанска.

Нагласио је да је актуелна економска политика субвенционисања страних инвеститора лоша и навео да је епидемија корона вируса показала да је највише грађана изгубило посао код субвенционисаних инвеститора.

Говорећи о афери „Крушик“, у коју је умешан Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Небојша Стефановић, Мирчић је рекао да министар мора да одговара „по природи ствари“ због функције коју врши.

„Све чињенице говоре да је отац министра умешан у ту аферу, не можемо да забијамо главу у песак – треба да гледамо реалност“, додао је он.

Истакао је да се СРС залаже за савез са Русијом који би гарантовао безбедност Србији која је „окружена земљама у пакту НАТО“, као и за сарадњу са Кином.

На питање да ли у Сребреници извршен геноцид, Мирчић је одговорио да је било злочина али не и геноцида.