Прочитај ми чланак

МИРА МАРКОВИЋ: Желим да се вратим у Србију!

0

Мирјана Мира Марковић, удовица бившег председника СРЈ и оснивача СПС-а Слободана Милошевића, ексклузивно за "Ало!" каже да не зна ништа о томе да је укинута Интерполова потерница за њом и додаје да би се радо вратила у Србију!

617780_20524-sssss-f_f

Фото: Reuters

Мирјана Мира Марковић, удовица бившег председника СРЈ и оснивача СПС-а Слободана Милошевића, ексклузивно за „Ало!“ каже да не зна ништа о томе да је укинута Интерполова потерница за њом и додаје да би се радо вратила у Србију!

– Не знам ништа о томе. Први пут то чујем од вас – рекла нам је Марковићева на нашу молбу да прокоментарише „нестанак“ црвене потернице за њом са веб-странице Интерпола.

На питање новинара да ли би волела да се једног дана врати у Србију, само нам је са дубоким уздахом рекла: „Наравно“.

Да је сан Мире Марковић да се једног дана, макар накратко и као слободна жена коју нико не јури, врати у Србију, потврђује нам и њен блиски пријатељ, с којим је стално у контакту, а који није желео да му откривамо име.

– Она, што је и нормално, жели да једног дана поново осети под ногама тло своје Србије, које се никада није одрекла. Она се потпуно посветила својој породици, али дубоко у себи жели да још једном види свој град, своју земљу – каже нам наш саговорник.

Коментаришући то што црвене потернице за удовицом некадашњег председника Србије и СРЈ више нема на званичној веб-страници Интерпола, почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић, један од ретких социјалиста који је током свих претходних година био у сталном контакту с њом, каже да га то веома радује.

– Цео поступак који се водио против њих потпуно је бесмислен. Веома ме радује што је нестала потерница за Миром, а мислим да треба да буде повучена и она за Марком. Породица Милошевић стварно ни за шта није крива и кажем и сад оно што причам већ 20 година – они треба да се врате у земљу – каже Мркоњић.

Подсетимо, Мирјана Марковић већ годинама живи у Русији, која одбија да је изручи нашим правосудним органима.

За Марковићевом је потерница расписана због неодазивања позивима Окружног суда за суђење поводом посредовања у незаконитој додели станова из фонда Владе Србије, а тај случај је и даље у фази првостепеног суђења, а удовици Слободана Милошевића суди се у одсуству.

Познати београдски адвокат Тома Фила подсећа на то да је разлог због којег се Слобина удовица уопште нашла на Интерполовој потерници сраман.

– Могуће је да је прошло време, јер код њих има неко одређено време за потернице, које прође када су у питању нека мала дела, а Марко је тужен за велико кривично дело, зато је он вероватно ту. Мира је једно време на потерници била због неког малог стана који је дала својој кућној помоћници, а био је одузет од ње. Срамотна прича. А онда после тога, када се видело да ће да се врати, а то нико није желео, угурали су је уз Марка за шверц нафте и друга озбиљна дела – подсећа Фила.