Прочитај ми чланак

Миодраг Лекић: Нови сам председник, то ће да докаже и провера изборног материјала

0

Miodrag-LekicПредсједнички кандидат Миодраг Лекић поручио је да Филип Вујановић нема више ниједну битну јавну функцију са које би могао да оде и упозорио га да је лажно представљање законски кажњиво.

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) рекао је да вјерује да ће његов противкандидат Лекић, након провјере материјала, признати резултат избора.

„Потпредсједник ДПС-а, Филип Вујановић, наставља са слањем непристојних понуда цијелој јавности и мени лично. Захтјев или упућивање молбе мени да признам пораз на предсједничким изборима звучи гротескно“, навео је Лекић у изјави.

Он је оцијенио да је Вујановић „недопустиво разметљив“, иако га је, како је додао, и у изборној ноћи позвао на уздржаност и одговорност.

„Још једном га упозоравам да је законски кажњиво лажно се представљати. Дакле, немам ја шта да признајем, изузев да се захвалим грађанима на указаном повјерењу на минулим изборима и позовем их на стрпљење, иако су оправдано незадовољни и траже заштиту свог изборног резултата“, навео је Лекић.

Он, како је саопштио, за разлику од Вујановића, поштује процедуру све док она има смисла и док институције свој посао раде у складу са законом и Уставом.

„Могао бих да га позовем на подношење оставке, али он више нема ниједну битну јавну функцију са које би могао да оде. Одавно је, чак и прије него је озваничио своју намјеру да се поново кандидује, изгубио подршку већине у Скупштини“, навео је Лекић.

Остала је, како је додао, само страначка утјеха. „То што је и даље потпредсједник ДПС није, међутим, мој, него његов и њихов партијски проблем“, закључио је Лекић.