Прочитај ми чланак

Министарка (унука Саве Ковачевића) дала 3 мил Танјугу (Жељку и Јовани) да је прате

0

За Медијско праћење активности Министарства заштите животне средине, којим руководи Ирена Вујовић, пре три месеца је издвојено два милиона динара. Путем јавне набавке поменути посао је добило Јавно предузеће Новинска агенција Тањуг, које је раније овог месеца избрисано из Агенције за привредне регистре.

У децембру 2020. године, Министарство заштите животне средине донело је одлуку да уговор који се односи на медијско праћење тог владиног тела додели Тањуг ЈП, Обилићев венац 2, Београд.

YouTube

Како се наводи у уговору, процењена вредност јавне набавке износи тачно 2 милиона динара без ПДВ-а, а на поменутој јавној набавци Тањуг се појавио као једини понуђач.

У уговору се наводи да је комисија, пошто је прегледала понуду Тањуга, констатовала да је иста поднета у складу са захтевима из конкурсне документације.

“С обзиром да је поднета понуда од само једног понуђача и да је прихватљива према достављеној документацији и процењеној вредности, наручилац ће доделити уговор понуђачу Тањуг ЈП, Обилићев венац 2, Београд”, наводи се у уговору који потписује министарка Ирена Вујовић.

Подсетимо, почетком месеца је јавно предузеће Новинска агенција Тањуг, која је одлуком Владе на 10 година уступљена фирми “Тачно”, избрисано из Агенције за привредне регистре.

То се може видети на сајту АПР, али и у медијском регистру, где пише да су избрисани Генерални сервис Тањуга, Сервис вести из стране штампе, Сервис вести на енглеском језику, Економски сервис, Видео, Фото и Фоно сервис, као и Сервис вести, БИЗ сервис и Премиум сервис.

У исто време у регистру медија фирма “Тачно” регистровала је свој Тањуг сервис на енглеском језику, Видео, Фото, БИЗ и Лајвстрим сервис.

Брисање ЈП Новинска агенција Тањуг из АПР донекле је представљало изненађење, будући да то нико није најавио. Према званичним информацијама, Тањуг је само уступљен на 10 година компанији “Тачно”, која је у власништву фирме “Минакорд” Жељка Јоксимовића и Мање Грчић и РТВ Панчева, чији је готово стопостотни власник Радоица Милосављевић.

Крајем прошле године, баш у данима кад је министарка ставила параф на уговор који подразумева медијско праћење рада њеног ресора, поново су се појавили проблеми са квалитетом ваздуха у Србији. Међутим, из надлежног министарства су остали неми на апеле да предузму нешто по питању тога што становници појединих градова практично могу да виде ваздух који удишу. Истовремено, Ирена Вујовић се одлучила на медијско тиховање, па је део јавности с правом постављао питање где се налази министарка.