Прочитај ми чланак

Министар за уништавање пољопривреде Недимовић

0

„Поводом најновијег гостовања министра Недимовића на Јавном сервису, где је изнео низ информација које јасно указују на његову некомпетентност за ресор који му је поверен, посебно бих се осврнуо на тему сточарства о којој, на жалост ове земље, министар Недимовић не зна готово ништа“, навео је потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић.

„Прошло је више од годину дана од како смо, слушајући муке са којима се сточари целе Србије боре, упозорили министра да су потребне хитна стратегија и мере које ће помоћи опоравак домаћег сточарства. Од тада па до данас, готово свакодневно понављамо да су говедарство и свињарство на ивици гашења. Сведоци смо недопустиво ниске цене стоке, док месо у продавницама досеже рекордне вредности, а то се догађа управо јер држава Србија остаје без сточног фонда. Министар игнорише и упозорења и предлоге које дајемо, бацајући тиме у провалију домаћу пољопривреду“, упозорио је Булатовић.

„Срамота је бити министар умируће пољопривреде у земљи којој је то једна од примарних делатности и стубова развоја. Строга контрола увоза би отворила тржиште домаћим произвођачима и омогућила људима конзумацију здравог домаћег меса. Такође, планиране и контролисане субвенције у сточарству би поправиле стање, уколико би се паралелно радило на томе да што више младих пољопривредника, уместо да одлазе у градове и у иностранство „трбухом за крухом“, остане на селу да би се бавили сточарством. Јасан план за опоравак пољопривреде смо направили и са његовом реализацијом ће се почети одмах по смени ове власти“, закључио је Булатовић.