Прочитај ми чланак

МИНИСТАР РЕПУБЛИКЕ ТОГО: „Повлачење признања тзв. Косова дефинитивно“

0

МИНИСТАР спољних послова Републике Того Робер Дисе рекао је да Република Того даје безрезервну подршку Србији када је у питању одбрана територијалног интегритета наше земље.

– Ми у Тогу признајемо само једну Србију, јединствену. Драго ми је што сте поменули повлачење признања Косова, то повлачење је дефинитивно – рекао је Дисе на заједничкој конференцији за новинаре у Министарству спољних послова Србије.

Foto: Instagram printskrin/buducnostsrbijeav

Министар Ивица Дачић и Дисе су данас потписали Споразум о укидању виза за носиоце дипломатских пасоша.

– Желимо јачу сарадњу у више сектора од образовања до економије, да имамо већу трговинску размену. Хтели бисмо да појачамо и сарадњу у области туризма и пољопривреде – рекао је Дисе.

Подсетимио, председник Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова, регионалних интеграција и дијаспоре Републике Того Робером Дисејом.

– Са великим задовољством сам се састао са министром Дисејом, како бисмо заједнички размотрили могућности за интензивирање билатералних односа између Србије и Тогоа. Високо ценимо подршку ове значајне афричке земље очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије у складу са нормама међународног права, поготово имајући у виду да нас везује традиционално и искрено пријатељство, засновано на међусобном уважавању и разумевању. На нама је да наставимо да га додатно јачамо, пре свега преко ширења сарадње у областима од заједничког интереса – објавио је председник на свом Инстаграм профилу.