Прочитај ми чланак

Министар полиције: Због „Јовањице“, ишао бих и на полиграф

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да нико није вршио било какав притисак на начелника Четвртог одељења Управе криминалистичке полиције за град Београд Слободана Миленковића у случају "Јовањица" и додао да је и он спреман да иде на полиграф.

Стефановић је на конференцији за медије рекао да је Миленковић на полиграф ишао поводом другог случаја, а не „Јовањице“. Упитан да ли је полиграфско тестирање врста притиска, министар је подсетио да је сам Миленковић дао изјаву за медије у којој тврди да на њега није вршен притисак.

Стефановић је додао да је он Миленковићу дао дозволу за давање изјаве јер више није могао да слуша како је ухапшен или малтретиран.

„Никакав притисак није вршен што је он и сам рекао. Не знам шта више да се каже“, рекао је Стефановић и додао да је и сам спреман да иде на полиграф.

Према Стефанповићевим речима, информација да је породица Вучић повезана с Јовањицом није потекла из полиције.

„То је измишљотина и неко на бази измишљотине покушава да гради причу“, истакао је Стефановић.

„Нема сукоба између мене и Вучића“

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да нема никаквог сукоба између њега и председника Србије Александра Вучића и да је бесмислено да о томе прича.

„Нема никаквог сукоба. Да Вучић само окрене телефон и тражи моју оставку имао би је одмах“, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Како је рекао, када „неко пласира нешто што не постоји“, да би направио политичку причу, постане „бесмислено да се о томе прича“.