Прочитај ми чланак

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ УДАРИО ЖЕСТОКО ПО ОПОЗИЦИЈИ због референдума о Косову и Метохији

0

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оштро је критиковао српску опозицију и све противнике председника Александра Вучића.

Како преноси Танјуг, он је то учинио зато што хоће да пита свој народ и да чује каква му је воља у доношењу најважнијих одлука.

У ауторском тексту за Курир, Стефановић пита зашто то некоме смета и зашто је ово клључна тема напада у иступима свих политичара који не подржавају Вучића.

Истиче да сви они увек заборављају на једну, како каже, важну ствар да је „воља народа“ суштина онога што вам даје право да управљате земљом и борите се за Србију.

„Какав страшан аутократа. Баш страшан. Хоће да пита свој народ и да чује каква му је воља у доношењу најважнијих одлука. Тако карактеристично за аутократе и диктаторе“, навео је Стефановић, који примећује да „читаво њихово деловање (опозиције) базира се на томе да у прикрајку, скрштених руку, сачекају ма какав развој ситуације везан за Косово и Метохију и да онда, из различитих углова и на различите начине, распале по Вучићу“.

И није важно, подсећа Стефановић, што су управо они у време вршења власти процес одлучивања о КиМ изместили из Уједињених нација и пребацили на ниво Европске уније.

Није важно, додаје, ни то што су они, тадашња влада, Тадић, Јеремић, Ђилас, довели до катастрофалног мишљења Међународног суда правде да декларација о једностраном проглашењу такозване независности Косова није противна међународном праву и није важно што су бројне земље тада листом признавале такозвану независност КиМ.

„И није важно што су прво бодрили и храбрили барикаде на Јарињу и Брњаку, да би после тога њихова власт оличена у Борку Стефановићу договорила изглед такозваног царинског печата“, наводи Стефановић.

Ништа то, како каже, не смета ни Бошку Обрадовићу, коме је, додуше, батина углавном окосница политичког деловања, нити то смета Саши Јанковићу, који отворено лобира за пријем такозваног Косова у Интерпол.

Зато, наглашава Стефановић, и не чуди кад оправдавају посланика Славишу Ристића да отворено прети убиством председнику Србије.

„Е, сада је за њих важно да се брже-боље дочепају фотеље, и још важније касе, и да у том процесу сатанизују човека који се бори да поврати макар део онога што су они предали и изгубили“, пише Стефановић и истиче да:

„Када Александар Вучић каже да ће се о најважнијем питању консултовати са својим народом, они то не могу да дозволе“.

 

Водиће, каже, бесомучну кампању и уједињаваће се и слева и здесна, измишљаће флоскуле попут оне „да у Србији нема довољно демократије да се одржи референдум (!) само да би покушали да спрече да народ наше земље да свој суд и да би могли да наставе да Вучића криве за све од Косовског боја до данас.

„Међутим, увек заборављају на једну важну ствар, круцијалну за реализацију својих игроказа. Суштину онога што вам даје право да управљате земљом и борите се за Србију. Вољу народа“, закључио је Стефановић.