Прочитај ми чланак

МИЛОВА ДИКТАТУРА У ПУНОМ ЗАМАХУ: Свим ухапшенима одређено задржавање до 72 сата!

0

Ноћас око 3 сата, приведен је Миливоје Брковић Брџа, један од симбола и вјесника "тробојка револуције у Црној Гори

Након саслушања у Основном тужилаштву, сви приведени у синоћњој акцији полиције су задржани до 72 сата, након чега ће судија одредити даље радње.

Јутрос око 3 сата, приведен је Миливоје Брковић Брџа, један од симбола и вјесинка „тробојка револуције“у Црној Гори. Полиција је дошла на његову адресу становања и одвела га у ЦБ.

Данас од 12 часова окупило се народ у знак подршке Брковићу али осталој омладини, међу којима је и Уједињена Црна Гора. 

Ту су функционери УЦГ као и посланик Горан Радоњић.

Лишен слободе због позивања на отпор

Миливоје Брковић и Лука Тапушковић лишени су слободе због сумње да су извршили кривично дјело позивање на отпор.

„Након прикупљених обавјештења три лица су пуштена, док су слободе лишени: М.М. (21), Р.М. (22), Ж.М. (47), И.К. (18), Р.Ж. (29), М.Ж. (29), Д.Б. (18) и Н.К. (17) због сумње да су починили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности и кривично дјело уништење и оштећење туђе стврари, док су Л.Т. (22) и М.Б. (30) лишени слободе због сумње да су починили кривично дјело позивање на отпор. У току је предузимање мјера и радњи у циљу идентификације других учесника у овом инциденту док је одређени број лица познат и потражује се“, саопштили су из УП.

Подсјећамо, синоћ је дошло до сукоба између омладине која је мирно пружала отпор чувајући мурал тробојке и полиције под пуном опремом која је дошла у великом броју како би обезбјеђивала префарбавање мурала.

Полиција је бацила велике количине хемијских средстава и малтретирала грађане иако за то није имала законских основа будући да су се грађани окупили у групе од по деветнаест људи, ненасилно се супротстављајући репресивном апарату.

Полиција је употребом силе приводила и друге грађане синоћ а у току сукоба било је и повријежених.

Полиција је ипак успјела да префарба тробојку „санирајући“ градске зидине док је остале графите оставила „у животу“.