Прочитај ми чланак

Милов режим се не предаје: Изазивање инцидената и рушење резултата избора

0

Страх режима Мила Ђукановића од губитка власти у Црној Гори обистинио се пре три дана, али да одлазак са власти ДПС и њених партнера неће протећи глатко сведоче последњи догађаји у Црној Гори.

На делу је покушај прекрајања изборне воље грађана и, према оценама многих, распиривање подела и мржње у црногорском друштву. У просторијама Општинске изборне комисије (ОИК) Подгорица тренутно се налази полиција која испитује случај скривања купона са гласачког места од стране овлашћених представника ДПС-а. Грађански покрет УРА јавља да се и у Котору исто дешава крађа купона са гласачког места. Раније су каменоване просторије Исламске заједнице у Пљевљима и остављена је језива порука на вратима.

Уз све то, за 6. септембар најављено је окупљање присталица досадашњег режима, а позив за скуп масовно је дељен са званичних налога ДПС-а.

Поводом догађаја у Пљевљима, на свом профилу на Фејсбуку огласио се биши муфтија и актуелни амбасадор Србије у Саудијској Арабији Мухамед Хамди Јусуфспахић.

Протест испред ЦБ Пљевља: Имамо снимке, полиција зна ко су изгредници
Млади коалиције „За будућност Црне Горе“ протестовали су данас кратко испред Центра безбједности (ЦБ) Пљевља одакле су позвали начелника ЦБ Пљевља Драгана Славуља и командира станице полиције Милана Јовића да кажу имена изгедника, инцидената који су се посљедњих дана дешавали у Пљевљима.

„Ми основано тврдимо да је ово дјело државне безбједности. Командир Јовић и Славуљ знају ко су изгредници, постоје снимци. Ми имамо снимке. Ако они не буду рекли ми ћемо јавно изаћи и казати ко је ово урадио, ово недјело у Пљевљима.

Падом режима Мила Ђукановића, Муслимани и Бошњаци нису изгубили у Пљевљима већ су добили сви часни и поштени људи. Изгубили су искључиво пљачкаши, криминалци, уцјењивачи, и трговци људским душама“, рекао је љекар Дарио Вранеш, испред коалиције „За будућност Црне Горе“.

Епископ Атанасије: Камен бачен на Исламску заједницу истовремено је и камен на манастир Свету Тројицу
Најоштрије осуђујемо напад на Исламску вјерску заједницу у Пљевљима. Будући да због тренутних административних процедура на граници нисмо у могућности да лично посјетимо Исламску заједницу и изразимо наше саосјећање поводом немилих догађаја, то ће данас учинити наши свештеници из Пљеваља.

Чин каменовања Исламске заједнице у Пљевљима изазвао је у нашем срцу неизмјерну тугу, као и у сваком православном хришћанину Милешевске епархије. Камен бачен на Исламску заједницу је истовремено и камен бачен на Манастир Свету Тројицу.

Молимо се Богу да унесе мир у свако узнемирено срце и да стане на пут злим људима који безочно ударају на исламске светиње. Позивамо надлежне органе да што прије открију починиоце и казне их по закону.

Вијести: Вандали покушали да уђу у цркву у Бијелом Пољу
Непознати вандали оштетили су протекле ноћи улазна врата цркве светог Николаја у Никољцу, у Бијелом Пољу.

„Верујемо да се ради о исценираним провокацијама појединаца и позивамо вернике да не наседају на њих“, казао је парох бјелопољски, свештеник при овоме храму Милосав Јовановић.

Вандали су, казао је, оштетили браву, али нису успели да отворе цркву, пренеле су подгоричке Вијести.

 

Мандић: Са покушајем крађе народне воље важно упознати комплетну демократску јавност Црне Горе
Позивамо одлазећу власт да покаже макар мало достојанства и да прихвате пораз на недјељним изборима, а не да се у очајању поново баве преварама, поручио је једдан од лидера Демократског фронта Андрија Мандић реqгујући на покучај крађе гласачких купона једне од активисткиња ДПС-а

“Јадно и биједно дјелује њихова намјера да крађом купона са бирачких мјеста и отимањем изборног материјала некако умање и оскрнаве велику побједу народа од 30. августа. Пошто су ухваћени на дјелу, вјерујем да знају и то да, осим срамоте коју наносе себи и својим породицама, оваквим непочинствима улазе у зону кривичне одговорности”, казао је Мандић.

Он је доддао да је ово је слика једног режима коме су манипулације у крви, И за који правила постоје само зато да би их кршили, те да они не желе да поштују оно што важи за све, већ да то изиграју и обесмисле.

УРА: ДПС крађом бирачких купона покушао да створи услове за поништавање гласања
Једна од овлашћених представница Демократске партије социјалиста (ДПС) покушала је свјесно да склони контролне купоне бирачких мјеста како би дошло до поништавња гласања на том бирачком мјесту, саопштио је кандидат за посланика платоформе „Црно на бијело“, Милош Конатар.

Он је обијаснио да је извјесна М.О. то урадила на бирачком мјесто код булевара Саве Ковачевића у Подгорици, гдје је гласало око хиљаду грађана, на начин што је један купон бацила испод стопала, а други испод столице.

“ДПС је имао мотив да приликом прегледа отуђи контролне купоне како се не би слагали са бројем гласачким листића, чиме би се створили услови за поништавање гласања са тог мјеста”, казао је Конатар.

Конатар је нагласио да се ради о највећем прекршају, те да су у ДПС свјесни тога покушали да прекроје изборну вољу грађана

Демократе и коалица За будућност ЦГ: Оганизовано ћемо бранити имовину Исламске заједнице у Пљевљима
Након синићњег напада на просторије Исламске заједнице у Пљевљима реаговали су актвисти коалиције „за будућност Црне Горе“ уз поруку – „Ако треба ових дана бранићемо ислам с’ вама!“

Из Демократске Црне Горе такође су реаговали поручивши да ће представници, активисти и симпатизери Демократа даноноћно мотрити и организовати чување Хусеин пашине џамије, објеката Исламске заједнице као и свих осталих светиња суграђана исламске вјероисповијести.

Из општинског одбора Демократа навели су да одлазећи режим у Пљевљима већ трећи дан покушава да изазове вјерску и националну нетрпељивост и да направи раздор међу комшијама и пријатељима.

Марко Милачић осудио напад на просторије Исламске заједнице у Пљевљима

Милан Додеровић из Грађанског покрета УРА: Исто је и у Котору