Прочитај ми чланак

Милорад Грчић пијан ошамарио познатог певача: „Вратио сам му песницом у главу!“

0

Певач Јован Јоца Стефановић доживео је непријатност на једном приватном весељу у Обреновцу у суботу увече, кад је на њега физички насрнуо Милорад Грчић, бивши дугогодишњи вршилац дужности директора Електропривреде Србије (ЕПС), сазнаје Курир.

Према речима извора Курира, инцидент се десио пред крај забаве, кад је некадашњи високи функционер тражио од певача да му отпева једну песму. Грчић је, наводи саговорник Курира, био у алкохолисаном стању и изнервирао се што Стефановић није могао да му испуни музичку жељу. Тад је устао и ударио естрадног уметника, а он му је узвратио. Позвали смо Јована, који је одмах потврдио наша сазнања и до детаља испричао како се све одиграло.

– Десило се то да сам радио 18. рођендан, све је било супер, весело… Домаћин ме замолио да испоштујем његове пријатеље и дошао сам до стола где су они били. Тај човек је одмах био непријатан. Ја нисам знао ни ко је, нити ме то занима, јер ја кад радим, никад не питам ко је и шта је, већ испоштујем сваког максимално. Питао сам човека коју песму жели, а он ми је онако дрско рекао: „Стој ту!“ Рекао сам: „Добро, стојим. Кажите коју песму хоћете“, а он је одговорио: „Рећи ћу ти ја.“ Од старта је био дрзак и безобразан – наводи певач и додаје:

– Кад је колегиница завршила с певањем, ја сам га опет питао шта жели да отпевам. Затражио ми је неку песму, ја сам рекао да не знам баш ту и може ли нека друга, а он је рекао да мора та. Поновио сам му да не знам ту песму, а он ми је на то рекао: „Ако је не знаш, терај се у пи.ку материну!“ Рекао сам му „важи, океј“ и отишао. Он је потом устао и кренуо за мном. Видео сам да ми прилази, али остао сам миран. Тад ми је рекао: „Мајмуне, је.аћу ти матер“ и ударио ме шамаром, а ја сам га онако рефлексно ударио песницом у главу… Вратио сам му ударац! И ту се већ руља створила. Изашао сам напоље, а после су ми се извињавали људи који су организовали прославу. Од других сам чуо да је тај човек инцидентан – каже Стефановић. Он истиче да је тек након физичког напада сазнао да се ради о Милораду Грчићу.

– Морао сам да му вратим ударац, да се одбраним. Нећу да лажем, тако је како је. Неки људи који су на функцији мисле да су много битни. Ту је било много људи и сви могу да посведоче како је било. Човек је био скроз пијан, није знао шта ради и где се налази, никога не поштује. Он је после тога врло брзо отишао и свирка се после петнаестак минута завршила. Понављам да уопште нисам знао ко је тај човек, после сам чуо да је неки функционер, и још ми је драже ако јесте, јер мислим да сваки функционер мора да зна како треба да се понаша и да буде пример другима – закључио је Јован за Курир.

Бившем вршиоцу дужности ЕПС послали смо поруку тражећи коментар поводом инцидента који се десио у Обреновцу, али он нам до закључења овог броја није одговорио.