Прочитај ми чланак

МИЛО због короне у ЦГ затворио кладионице, кафиће, тржне центре…

0

Обустава рада диско и ноћни клубови, угоститељски објекти, осим оних који достављају храну и омогућавају преузимање хране и оброка, затварање дјечијих играоница, фитнес центара, тржних центара, теретана, кладионица, на најмање 15 дана неке су од нових мјера Националног координационог тијела за заразне болести....

Обустава рада диско и ноћни клубови, угоститељски објекти, осим оних који достављају храну и омогућавају преузимање хране и оброка, затварање дјечијих играоница, фитнес центара, тржних центара, теретана, кладионица, на најмање 15 дана неке су од нових мјера Националног координационог тијела за заразне болести….

Потпредсједник Владе Милутин Симовић позвао је грађане да пријаве све који се не буду придржавали мјера.

Једна од мјера је да се привремено забрани улазак странаца осим странаца са сталним боравком у Црној Гори и странаца који управљају моторним возилима којима се обавља промет роба.

„Промет роба остаје несметан уз посебне мјере здравствено-санитарног надзора, пооштреног здравствено-санитарног надзора, или мјера карантина према лицима која управљају превозним средствима за транспорт роба“.

Издата је и мјера обавезне самоизолација од 14 дана за све црногорске грађане, који долазе из иностранства, а на основу рјешења здравствено-санитарне инспекције.

Састанку Националног координационог тијела за заразне болести присуствовали су директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша, директор Клиничког центра Јевто Ераковић, потпредсједник Владе Милутин Симовић, министи здравља Кенан Храповић, економије Драгица Секулић, директор Управе полиције Веселин Вељовић…