Прочитај ми чланак

Мило уводи радикалне промене у ДПС: Душко Марковић сведен на секретара

0

Како сазнајемо из извора блиских Предсједништву ДПС, предсједник ове партије, Мило Ђукановић, остаће на тој функцији, али су договорене неке радикалне кадровске промјене.

Ванредни конгрес црногорске Демократске партије социјалиста (ДПС) биће одржан сутра. Председник те странке Мило Ђукановић је најавио да ће у Главном одбору бити нешто више од 60 одсто нових људи.

FOTO: in4s.net

Он је у интервју за агенцију Мина оценио да је конгрес ДПС који ће бити одржан у недељу бити „само један међаш“ у историји те партије, који ће им помоћи да наставе даље путем реализације веома јасне, конзистентне и реалне визије.

Ђукановић сматра да ће конгрес бити прилика да се променама које желе да предузму најави нова етапа у политичком животу ДПС-а која, како је нагласио, неће много задирати у у програмска определења.

На питање да ли остаје на челу ДПС-а, Ђукановић је рекао да је то део разговора.

„О томе ћемо, као и увек до сада, озбиљно разговарати. Ово је последњи пут да ДПС на такав начин бира председника. У Статуту који ћемо, верујем, усвојити на конгресу, предвиђено је да најкасније за две године имамо непосредан избор председника странке“, рекао је Ђукановић.

Потпредседници ДПС Јевто Ераковић, Иван Вуковић, Александра Вуковић

Досадашњи замјеник предсједника, Душко Марковић, биће именован за Генералног секретара странке.

Подсјећамо, из ДПС су најавили укидање функције замјеника предсједника, о чему је наш портал већ писао.

Како јављају наши извори, за потпредсједнике ДПС биће изабрани Јевто Ераковић, Александар Вуковић и Александра Вуковић. Остаје још једно упрашњено мјесто које ће највјероватније попунити неко од припадника Бошњака у овој странци.