Прочитај ми чланак

МИЛО РЕЖИРА Напад на муслимане и њихове локале у Пљевљима

0

Присталице опозиционих странака које имају већину за формирање власти демолирали су током славља у Пљевљима више објеката чији су власници грађани исламске вероисповести, а два мушкарца су нападнута, пишу данас подгорички медији.

Реч је о бившем члану Бошњачке странке Е.П. и његовом оцу, који су нападнути док су седели у једном кафићу у Пљевљима.

“Ви не знате шта се овдје дешава и каква је ситуација. Све подсећа на деведесете. Зато позивам државу и надлежне органе да под хитно реагују и предузму нешто како би заштитили све нас, све моје суграђане који деле нашу судбину”, казао је за Побједу Е.П.

Он је испричао да је са оцем седео у једном локалу када се зауставио аутомобил из ког су изашле три мушке особе и насрнуле на њих.

“Ја сам пао на плочник и задобио лакше повреде, оца су одбранили чаршијски момци који су прискочили у помоћ. Говорили су нам да нас неће више бити овде. Након тога пружена је медицинска помоћ, где су установљене лакше телесне повреде. Синоћ нисмо ока склопили, у улици где је становништво исламске вероисповести слушали смо целу ноћ повике ‘Селите се одавде’, ‘Турци’”, испричао је Е.П.

Он је додао да је ово четврти напад на њега, те да је претходно имао нападе од учесника литија у том граду. О овом догадјају обавештени су полиција и тужилаштво у Пљевљима.

У Подгорици и Пљевљима јуче је дошло до инцидента између представника власти и опозиције током славља изборне победе.

Лидер коалиције “За будућност Црне Горе” Здравко Кривокапић позвао је грађане који славе на улицама широм Црне Горе, да се врате својим кућама и у њима наставе славље.

“Због проверених информација да значајан број плаћених провокатора покушава да изазове инциденте и немиле догађаје, како у Подгорици тако и у другим градовима Црне Горе, позивамо грађане да се врате својим кућама и у њима наставе славље”, наведено је на Фејсбук страници “Здравко Кривокапић – За будућност Црне Горе.”