Прочитај ми чланак

MИЛО ПОРУЧИО МАРКОВИЋУ: Можеш да преговараш, не и да се договараш!

0

Гостујући у емисији „Телескопија“ на РТЦГ, председник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да верује да ће до доћи дијалога између премијера Душка Марковића и митрополита црногорско-приморског Амфилохија о Закону о слободи вјериспоисповијести, али је истакао да ту нема много простора јер држава, како каже, неће пристати на уцене.

Нагласио је да се вара свак ко мисли да ће истрајношћу у организацији литија државу натерати на капитулацију, уз  злурад коментар да је то „губљење времена“.

Оценио је да СПЦ, тиме што не жели да се региструје, жели да се представи као неко ко је изнад државе и да тако пошаље поруку да је Црна Гора још увек теократска држава.

„Ко год се определио да живи у овој земљи, ко год има потомство или га планира у овој земљи, мора размишљати да ли ће да му остави средњевековну теократску српску државу Црну Гору или грађанску државу… државу у којој ће сви грађани и све верске заједнице имати иста права и равноправан положај… Када први пут пристане на уцену, држава је себи потписала капитулацију“, закључио је Ђукановић.

По ко зна који пут истакао је да овде није реч о закону и имовини, него о држави.