Прочитај ми чланак

МИЛО под изговором коронавируса ЗАБРАЊУЈЕ ЛИТИЈЕ? Планира да уведе ванредно стање?

0

Према сазнањима из кругова блиских црногорским властима, након састанка црногорских лекара и епидемиолога на којем је донет закључак да постоји опасност од ширења епидемије корона вируса, покренуте су активности Војске Црне Горе (ВЦГ) које за циљ имају формирање карантина у склопу припреме за избијање поменуте епидемије, а заправо представљају припрему за увођење ванредног стања!

© Фото : Манастир Косијерево

Портал Србија данас даље наводи да ће црногорски режим наводно покушати да искористи тај повод за забрану литија и молебана, на којима се већ недељама окупљају стотине хиљада противника Миловог Закона о слободи вероисповести, а та одлука би могла да се донесе наредних дана.

Да подсетимо, црногорски Закон о слободи вероисповести, који је усвојен 27. децембра, предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године, уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор верника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.