Прочитај ми чланак

Мило, на пешкире си спао?! Списак ствари за које Ђукановић моли НАТО због короне

0

Најбољи показатељ у каквом је стању држава Црна Гора и њен здравствени систем

Режим Мила Ђукановића одбио је помоћ Србије која је била спремна да донира респираторе Црној Гори, али је зато затражио помоћ НАТО у борби против пандемије.

FOTO: IN4S

Лидер Правде Црне Горе Марко Милачић објашњава да је списак захтева које је Ђукановићев режим упутио НАТО-у понижавајући за државу. Поред респиратора Црна Гора моли НАТО да им пошаље 4.000 пешкира, кревете, простирке, папирне убрусе, алкохол за дезинфекцију…

– То је признање капитулације једне на папиру суверен државе. Могу да разумем да траже помоћ у респираторима и неким компликованим апаратима, али да тражимо помоћ у пешкирама и простиркама је стварно ван памети и то је најбољи показатељ у каквом је стању држава Црна Гора и њен здравствени систем – рекао је Милачић.

Лидер Правде Црне Горе додаје да коришћењем мера уведених због пандемије Ђукановић појачава репресију над неистомишљеницима и медијима и наводи низ примера обрачуна са противницима режима.

Милачић подсећа и да је Ђукановић и пре пандемије био уздрман протестима, а да ће некон пандемије и последица које следе после 30 година изгубити власт.