Прочитај ми чланак

Миљан открио: Влада Србије опљачкала сељаке, ускоро несташице и поскупљење хране

0

Српска радикална странка (СРС) упозорила је данас да ће поскупљења струје и нафтних деривата додатно урушити ионако лош економски положај великог дела становништва, јер ће довести до повећања цена и осталих производа, чиме ова власт показује да јој није стало до градјана.

„Живот постаје све скупљи. Ово ће анулирати најављени пораст плата и пензија, па ће се још теже живети“, нагласио је потпредседник СРС Миљан Дамјановић на конференцији за новинаре наводећи да се стара-нова влада хвалила успесима у сто дана рада, док су градјани „затрпани“ проблемима.

Он је подсетио да је Српска напредна странка (СНС) долазећи на власт убедјивала бираче да „не да неће поскупљивати струју, већ ће је учинити јефтинијом“, али је подигла цену више пута и то у грејном периоду како би напунила буџет на штету грађана.

Говорећи о најави повећања цена нафтних деривата, он је упитао како је то могуће.

„Када је било велико појефтињење на светској берзи, онда није дошло до тог великог појефтињења у Србији. А када год кажу да је дошло до поскупљења сирове нафте на светској берзи брже боље поскупи нафта на нашем тржишту“, навео је Дамјановић.

Он је упозорио и на „прекомерни увоз пољопривредних производа и меса који је уништио ове године наше мале производјаче, пољопривреднике и сељаке“.

„Власт СНС није променила свој однос према увозничком лобију, ради исто што и власт Демократске странке. Србија увози оно што јој апсолутно није потребно парадајз, лук, пасуљ, боранију, кромпир и то није издрживо“, рекао је Дамјановић, наводећи да је исти „маћехински“ однос државе и према производјачима меса.

Он је рекао и да је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић данас изјавио, у једном телевизијском наступу, да је бизнисмен Станко Суботић Цане финансирао СРС, напомињући да је Алексић изнео лаж и позвао га на телевизијски дуел, наводећи да може да очекује тужбу уколико је понови.