Прочитај ми чланак

Миливојевић: Владимир Ђукановић покушава да префарба народ, баш као Лутрију Србије

0

Владимир Ђукановић, посланик Српске напредне странке, који за себе каже да се повукао из политике, политички је итекако активан на твитеру. Очигледно га је велика маса народа на протесту „Србија против насиља“ додатно инспирисала па његови твитови иду од тога да моли за смиривање тензија, позива на разговор и разум, оптужује опозицију, до тога да закључује да то није био скуп против насиља, већ скуп против СНС. Срђан Миливојевић, посланик ДС, тврди да Ђукановић шаље Вучићеве поруке у намери да „префарба народ онако како је то учинио са Лутријом Србије“.

„Жао ми је оноликог народа који је синоћ дошао да изрази бунт, који је имао још од почетка протеста захтеве који су били скроз на месту и о којима може и мора да се разговара, што је неодговорношћу дела опозиције синоћ доживео оно што је доживео. Молим све медије који су наклоњени властима да не потцењују људе са протеста. Неодговорност опозиционих лидера не сме по страни да остави оправдане захтеве настале у вези са две ужасне трагедије које су нам се догодиле. Од почетка смо отворени и хоћемо да разговарамо и да изађемо у сусрет тим захтевима. Народ има право да их постави, али опозициони функционери немају право да злоупотребљавају народ и емоције народа да би стицали неке политичке бенефите. Хоћемо да разговарамо о свему. О ријалити програмима, о РЕМ-у, о томе како да побољшамо безбедност деце и свих наших грађана. Дужни смо, то нам је обавеза и наша врата су отворена“, поручио је у једном твиту пензионисани политичар Ђукановић.

Он, осим што моли медије блиске властима да не омаловажавају људе на протестима, моли и медије блиске опозицији да не вређају људе који ће доћи на митинг СНС.

„Молим све да разговарамо и да чујемо народ који је с правом гневан, јер смо две страшне трагедије као друштво доживели. Молим СНС да после страначке скупштине у суботу 27. маја промени приступ у обраћању према бирачима, јер стасале су нове генерације које се не информишу путем ТВ и новина. Много мора да се разговара и много тога да се мења“, поручује Ђукановић својим пратиоцима на твитеру.

Саговорници Данаса оцењују да су Ђукановићеве поруке пробни балон и тестирање јавности. Напомињу и да су то заправо поруке његовог шефа, и како он воли да каже, пријатеља Александра Вучића који одговорност за ситуацију у друштву и оправдано незадовољство грађана жели да пребаци на опозицију.

„Тај трик неће успети јер грађани непогрешиво знају где су кривци и траже одговорност и решења за постојећу кризу. У томе се огледа јединство грађана и опозиције, јер нам је свима јасно ко мора да плати рачун у тренутку када се спрема фајронт. Последњих дана смо сведоци да Вучић покушава да прихватајући све што му још колико толико оставља полуге власти под контролом, некако политички преживи ово свенародно незадовољство и бунт“, каже за Данас Срђан Миливојевић, посланик Демократске странке и додаје да ће Вучић да би сачувао нешто од свог политичког интегритета и ауре коју је годинама градио, Ђукановића и сличне њему потрошити и ако треба и политички жртвовати.

Миливојевић истиче да Ђукановић покушава да са грађанима Србије уради исто оно што је радио и у Лутрији Србије кад је тамо био председник Управног одбора.

„Он би да и грађане Србије – префарба. Мислим да је то сувише провидно да би прошло. Осим тога, поуздано знам да сви који ових дана протестују против насиља не дају ни пет пара за оно што празнослове напредни јуришници.. Штавише, што се они више упињу да нешто објасне, то је већа вероватноћа да ће на наредном протесту бити још више људи. Грађани знају ко су кривци и на протестима траже одговорност за ову катастрофу и кошмар у који су гурнути. Напредњаци су се касно сетили грађана. Време је за одговорност за 11 година сејања мржње и пропагирања насиља“, закључује Миливојевић.