Прочитај ми чланак

Миливојевић открио: Недић из сенке руководи Владом Србије и српским подземљем

0

Поновним избором Новака Недића за генералног секретара Владе Србије, председник Српске напредне странке Александар Вучић послао је јасну поруку да ће бити очуван континуитет владе Ане Брнабић као покровитеља организованог криминала у нашој земљи, екслузивно за Србин.инфо рекао је Срђан Миливојевић народни посланик Демократске странке.

А затим је додао:

Недић је више пута помињан како у исказима оптужених припадника криминалне групе Вељка Беливука, тако и у службеним белешкама полиције као човек који је штитио припаднике овог режимског мафијашког клана. Због тога Новак Недић сигурно није могао да прође безбедносне провере које претходе избору високих државних функционера.

„Подсећам јавност и грађане Србије да Тужилаштво за организовани криминал, у које је Александар Вучић очигледно увео стечај, никада није проверавало наводе шокантог сведочења припадника Беливуковог клана, нити званичне полицијске информације и службене белешке коју су објавили и поједини независни медији. У тим документима се наводи да је генерални секретар Владе Србије Новак Недић заштитио припаднике Беливуковог клана после демолирања клуба ‘Комитет’ и напада на госте тог клуба. Још више су узмемирујући наводи Војног синдиката, који је званично објавио да је Новак Недић заједно са високопозиционираним официром жандармерије Ненадом Вучковићем, Александром Станковићем познатијим као Салет Мутави и истакнутим чланом Српске напредне странке Вељком Беливуком, од фебруара до јуна 2016. године користио стрелиште, наоружање и муницију Војске Србије како би увежбавали гађање из ватреног оружја. То је наведено и у кривичној пријави коју је овај синдикат доставио тужилаштву, а која је одбијена са образложењем карактеристичним за државе којим влада мафија, а у којем се наводи да су – нестали докази о инкримисаним догађајима,“ изјавио је Срђан Миливојевић, народни посланик и председник Извршног одбора Демократске странке.

Миливојевић каже и да је избор Новака Недића за генералног секретара Владе Републике Србије несумњиво је прослављен и у Немањиној, али и у притвору Специјалног суда у Устаничкој улици, аплаузом који је надјачао апалуз посланика Српске напредне странке у Народној скупштини поводом избора владе Ане Брнабић.

„Зато као народни посланик у Народној скупштини Републике Србије користим своје посланичко право да јавно питам ко је извршио безбедносну проверу Новака Недића и шта га је поново квалификовало за ову високу функцију? Избор на високу државну функцију човека као што је Новак Недић представља нов драматичан симптом отете државе у канџама организованог криминала, због чега је смена тек изабране владе мафијашког континуитета у највећем државном и националном интересу. Демократска странка ће учинити све што је у њеној моћи да до те смене дође што пре,“ изјавио је Срђан Миливојевић.