Прочитај ми чланак

Миливојевић оштро о власти и Вучићу „првом учеснику ријалитија“, одузета му реч

0

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић изјавио је у Скупштини Србије да "живимо у времену" у ком је "напредни, мафијашки, издајнички режим наше друштво отровао мржњом".

Он је оценио да је режим отровао друштво толико да се мржња прелила у све поре друштва, а „што је позиција у пирамиди зла већа, то је већи излив мржње према грађанима“.

printscreen/RTS

Према његовим речима, зло се „деценијама зло овде узгајало“.

„Трагедија која нас је задесила је, тешка, незапамћена, болна…Из ДС-а 11 година смо указивали да сте препунили буре барута и да сте око њега пустили пиромане да се играју ватром и шибицама. Помахнитали тиранин је намерно дао шибице у руке посрнулим следбеницима“, каже Миливојевић.

„Пуцњи из ОШ Владислав Рибникар нису били само пуцњи у нашу децу, већ и у тај мали свет у који је свако од тих малих људи побегао, узмакавши пред оваквом количином мржње и насиља. Сада су многи схватили да тај мали свет не постоји и да нема сигурности у њему ако је друштво задојено мржњом“, истакао је посланик ДС.

Он је оценио да је зебња малог човека који се склањао од политике, да је страх за будућност извео те људе на улицу. „То су ове слике достојанствених грађана Србије“, рекао је Миливојевић који је позвао камермане РТС-а да у директном преносу покажу грађанима Србије фотографију са протеста коју показује.

„Молим режисера и камермане да не приказују залазеће поноћно сунце преко пута мене, овде се снима нови дан. Глуво доба ноћи је преко пута мене“, рекао је Миливојевић показујући на посланике владајуће странке.

Он је оценио и да ће се начин на који ради медијски сервис РЕМ дуго проучавати у кривичном законодавству не само Србије.

Тако смо, каже и дошли до ситуације да расправљамо у парламенту о ријалитијима.

„Када смо први пут чули за неки ријалити? Ко је први учесник у неком ријалитију. Па наравно Александар Вучић, ево га у ријалитију ‘Плесом до снова’, плеше са Ксенијом Пајчин, игра све у 16, а данас игра како Курти свира, а некада је играо како свира у ди џеј у Пинковом студију“, каже посланик.

Миливојевић је поручио посланицима власти да њега оптужују да је продавао „кереће пљескавице у Крушевцу“, а „ћевапе су правили од људског меса“. Он их је оптужио да је Вељко Беливук члан њихове странке и да је све почело када су амнестијом када су дошли на власт напредњаци из затвора пустили 4.800 затвореника јер су били њихово најверније бирачко тело.

Он је посланицима власти поручио и да су потрпали људе са севера Косова у албанске аутобусе да би дошли на Вучићев митинг у Београду, да им је „Курти дао 25 аутобуса, а да су му за узврат дали север Косова“.

„Како вас није срамота“, запитао је.

У пар наврата председник парламента Владимир Орлић искључио је микрофон Миливојевићу.

Миливојевић је поручио и да има 58 година и да никада никог тужио суду није, али да ће сада то учинити и да ће тужити таблоиде који су га оптужили за монструозност и „линч и силовање патријарха“.

Он је истакао и да га власт и поред најаве није тужила за твит о Гадафију од пре шест месеци и поновио да он није позивао на убиство сина и брата Александра Вучића.

Миливојевић је рекао да је власт погрешно пренела његову изјаву да је претио породици Вучића да ће проћи као Гадафи.

Он је додао да је зу твиту објаснио да се Гадафи скривао у шахту са милијарду евра. „Ваше је легитимно право да препознајете чланове пордице председника као људе који имају милијарде евра“, рекао је Миливојевић.

„Горе и морбидније од оног што сте изјавили је да то правдате“, поручио је Орлић Миливојевићу.

Муиливојевић је поновио да ће тужити медије који су пренели монструозне оптужбе о патријарху. „Само подлац је у стању да се сакрије иза своје деце док неку другу децу спуштају у раке ископане ашовима њихове мржње“, нагласио је, након чега му је Орлић изрекао опомену и није му дозволио више да говори.

Излагање Миливојевића пратили су повици посланика власти.