Прочитај ми чланак

МИЛИВОЈЕВИЋ: Јел циљ да осудите 99% Срба на пет година затвора?

0

Политиколог Цвијетин Миливојевић рекао је за Нову С да законске измене у Босни и Херцеговини, које предвиђају забрану негирања геноцида у Сребреници под претњом затворске казне, одговарају само ономе ко не жели опстанак ове државе.

Негирање геноцида у Сребреници и величање ратних злочинаца од данас је у Босни и Херцеговини забрањено законом, а онима који га прекше прете казне затвора од три месеца до три године.

PRINTSCREEN

Коментаришући закон, Миливојевић је рекао да му се не може радовати нико ко жели опстанак БиХ.

„Ова одлука одговара, заправо, свима онима који не желе опстанак БиХ. БиХ онаква каква је била пре избијања ратних сукоба на простору бивше Југославије, према члану Устава била је суверена република три суверена народа. Исто је и данас. Ови који сматрају да БиХ као таква држава не треба да постоји, једни то мисле зато што је треба растурити, направити неке нове државе, а други пак који се самодефинишу као једини браниоци БиХ мислим на Странку демократске акције, они не желе такву БиХ. Онако како пише у Уставу БиХ, али и у Дејтонском споразуму“, рекао је Миливојевић и додао:

„Архитекта такве БиХ је био Ричард Холбрук и откуд то да 25 година касније таква држава не треба да постоји. За сво то време у БиХ није забележен ниједан озбиљан међунационални инцидент. То је јединствен случај у свету. Имали сте крвави рат и сада тога нема. Коме треба сад, рецимо господину Инцку, да после 12 година битисања на месту високог представника, у недељи у којој одлази, свом наследнику оставља једну врсту багажа који је неразрешив. Овоме може да се радује свако онај који жели растурање БиХ по саставним делима. Свако онај ко искрено, ма шта говорио, искрено жели њен опстанак овакве каква је не може да се радује овоме. То би значило да би 99 одсто Срба у БиХ требало истог тренутка да буде ухапшено и процесуирано и кажњено до пет година затвора“, закључио је Миливојевић, а преноси „Нова.рс“.