Прочитај ми чланак

МИЛИЦА (ЗАВЕТНИЦИ) ОШИНУЛА ПО КОКАНУ МЛАДЕНОВИЋУ због блаћења српског народа

0

Скандалозне изјаве антисрпског редитеља Кокана Младеновића о ,,српском злу" и називање српских жртава ,,великом лажи" нису прошле непримећено код чланице председништва и портпаролке покрета ,,Заветници", Милице Ђурђевић Стаменковски. Њено саопштење преносимо у целости.

Бесрамни антисрпски редитељ Кокан Младеновић, на америчкој империјалистичкој ТВ N1 каже да су Срби радили монструозне ствари у протеклом рату и да је њега срамота што нисмо искористили пресуде у Хагу „да оперемо свој образ“.

Задојен мржњом према сопственом народу он изјављује да Срби нису прошли процес денацификације, али наравно новинарка га не пита какве везе српски народ има са нацистима, осим што је преко милион Срба страдало oд фашиста и нациста у Другом светском рату?!

Каже да као мехур од сапунице расте лаж да су Срби жртве рата. За њега је лаж чињеница да Срба више нема у Сарајеву где је пре рата живело 160 000, или да је у Книну било преко 95% Срба, а данас ни 20%, или да су Срби као већинско становништво на КиМ вишедеценијским насиљем сведени на заједнице у енклавама. За Кокана су лаж и Олуја, Бљесак, логор Лора, убиства породице Зец и Олујић, злочини у Вуковару, Госпићу, Пакрачкој пољани, Сиску…

Сетимо се само злочинца Бранимира Главаша који је у Осијеку приморавао Србе да пију течност из акумулатора. Пре неколико година јавио се фотографијом са одмора – пије вино из боце са Хитлеровим ликом. Наздравља својим усташама који и даље марширају Хрватском.

Редитељ мисли да су Срби сами изрежирали „жуту кућу“ у Албанији и хипнотисали Дика Мартија да напише извештај о вађењу органа. Вероватно су ликови попут Рамуша Харадинаја, Агима Чекуа и Хашима Тачија плод српске фикције.

Срби су, према Кокановом тумачењу, измислили и да су банде Насера Орића убиле преко 3 300 људи у Средњем Подрињу. Из његове историјске визуре може се закључити да смо Архангеле сами запалили, Богородицу Љевишку и још преко 30 храмова смо срушили ми, Храм Христа Спаса и Самодрежу у јавне тоалете и сметлишта претворили су зли Срби…Ко је руинирао гробља и споменике својих предака него њихови српски потомци.

Кокан покушава да нам каже да су Срби монструми, док у Призрену, граду који је одисао српском историјом, живи само једно српско дете. Каже да смо од Хага створили “ баук“, а у том истом трибуналу ниједан Хрват није осуђен за злочине над Србима, док је Србима додељено преко 1. 400 година робије.

Кокан Младеновић оптужује Србе да су нацисти, а користи исте термине и тезе о Србима као злочинцима које је недавно пред београдском публиком изговарала Херта Милер – ћерка нацистe CC-овца.

Издржао је овај народ ударе империја, освајача, силника, али никада нисам чула оволико острашћен излив мржње према свему што је српско. Ваљда је љут на Србе што нису аплаудирали његовој редитељској лакрдији у којој Коштану игра мушкарац, а један српски класик ce извргава руглу.

Каже да је Србија Северна Кореја, а нема земље на свету у којој би било допуштено да било који јавни радник на телевизији овако говори о својој држави и народу.

Кад смо код срамоте, Коканe Младеновићу, срамота ме је што смо уопште, дозволили да овакви попут вас узурпирају српски културни простор.