Прочитај ми чланак

Милица Заветница згрожена због поступка Мартиновића у Скупштини: Бога се не боји!

0

Разне увреде и скандалозне изјаве су излазиле из уста Aлександра Мартиновића, још док је био у Радикалној странци. Ипак, данас је као СНС перјаница и министар државне управе и локалне самоуправе успео да превазиђе самог себе у гадостима које је изговорио.

Народна посланица Милица Ђурђевић Стаменковски и председница српске стране „Заветници“ се недавно породила (14. јуна), али упркос бројним обавезама није могла да не одреагује јавно на тешке „бљувотине“ које је изнео Вучићев министар Мартиновић.

„Згрожена сам тиме што је Мартиновић иронично питао посланика Миливојевића колико има деце, како би извео закључак да они који немају децу, заправо о деци и не брину. Показао је да, поред недостатка домаћег васпитања, нема трун људскости. Потпуно одсуство савести и свести“, написала је Милица на Твитеру.

У покушају да понизи посланике опозиције – бивши радикал је понизио и увредио огроман број Срба који се бори са потомство, не својом кривицом. И то је новопечена мајка близанаца Вукашина и Страхиње посебно нагласила.

„Увредио је стотине хиљада парова који се боре за потомство и повредио оне који нису успели да постану родитељи из различитих разлога. И то је учинио на седници која је посвећена трагедији у Рибникару и страдању деце. Бога се не боје, људи се не стиде. Срамотно и жалосно!“, констатовала је Милица.

Подсећамо, Александар Мартиновић је данас ушао у анале бешчашћа по увредљивој изјави упућеној опозиционим посланицима (и бројним грађанима Србије):

„Ко је вас овластио да будете заступници не родитеља, него те убијене деце? Како вас није срамота да три недеље…“, рекао је Мартиновић, а на негодовање опозиције узвратио је са „Срам вас било“.

Вучићев министар је онда наставио са вређањем опозиције наводећи да се „радују што се десила једна таква незапамћена трагедија“.

„Ја храним троје деце, па шта ви хоћете да кажете да само ви имате и волите децу? Хоћете да сада набрајамо ко од вас нити је у браку нити има децу, него уместо деце храни куче, маче и златну рибицу рибицу. Како вас бре није срамота“, изјавио је Мартиновић на седници.

Потом је кренуо да напада Владету Јанковића.

„Слушам овог господина који сабира колико је опомена колико коме изречено, режимско дете, дете високог функционера Савеза комуниста Југославије, све је добио од државе“, оптужио је Мартиновић Јанковића.

Затим је напао посланика ДС-а Срђана Миливојевића.

„Колико имаш деце да те ја питам“, издрао се Мартиновић, а посланици опозиције министру су поручили да треба да га буде срамота.

Реаговао је и потпредседник Демократске странке, народни посланик Миодраг Гавриловић (потомак чувеног мајора Гавриловића), који је објавио видео из скупштине уз коментар:

„Ово је такав скандал! Министар Владе Републике Србије прозива посланике који немају децу!“