Прочитај ми чланак

Милица се огласила након што се појавила вест да је децу назвала Косово и Метохија

0

Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски саопштила је данас се на друштвеним мрежама појавила лажна вест под насловом ""Милица Заветница се породила, дала деци имена Косово и Метохија", коју је наводно објавио портал Нова.рс. Она додаје да јој је јасно да је неко покушао да се нашали на овај начин, али да је потребно повести рачуна, јер некад и шале производе ланац дезинформација и лажних вести које могу изазвати одређене последице.

„На друштвеним мрежама се данас појавила лажна вест „Милица Заветница се породила, дала деци имена Косово и Метохија“. Спакована је уз фотомонтажу да изгледа као да је са портала Нова.рс. Из Нове су ме контактирали и потврдили да лажна вест није потекла од њих, те да је у питању фотомонтажа. Претпостављам да је можда у питању нечији покушај да се нашали и немам проблем са тим, ако некоме то увесељава тренутак у овом времену опште забринутости, не замерам. Али позивам да се поведе рачуна убудуће, јер некада и шале производе ланац дезинформација и лажних вести, а то све скупа најчешће има одређене последице. Да не говорим о томе колико сам данас позива и порука добила овим поводом. Такође, позивам све, да не врше притисак на Нова.рс овим поводом, јер су ме уверили да дезинформација није потекла од њих“, нагласила је она.

Она је додала да јој је у свему симаптично што је у оваквим ситуацијама прва асоцијација на њу – Косово и Метохија.

Свакако, то нису планирана имена за моје близанце, то је име срца и душе нашег народа, наше културе и наше историје“, додаје Милица Ђурђевић Стаменковски.