Прочитај ми чланак

Милица одбрусила Хилу: То што хоћете од Срба нема ни у холивудским филмовима

0

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић сматра да је изјава америчког амбасадора Кристофера Хила, у којој позива Србију да одабере праву страну, у потпуности неприхватљива и представља задирање у унутрашња државна питања, саопштено је данас из те странке.

„Позивате нас да уведемо санкције Русији, а заузврат нудите независно Косово. Да ли постоји народ који би пристао на такву понуду?“, упитала је Ђурђевић.

Она је реаговала на коментар америчког амбасадора да се Србија налази на „ничијој земљи“, подсећајући да су Срби увек били на правој страни историје, борећи се, како је навела, само за једно – „да остану своји на своме“.

„Били сте специјални изасланик за Косово и Метохију када је наша земља уцењивана у Рамбујеу, а потом и бомбардована. Сада сте се вратили да нас убедите да озаконимо узурпацију своје територије. Морате имати у виду да такав сценарио није могућ ни у холивудским филмовима“, закључила је Ђурђевић Стаменковски.

Хил је раније данас изјавио да је Београд конструктивно приступио европском плану за Косово и Метохију и да ће то на крају утицати на брзину којом се Србија приближава Западу. Додао је како верује да је крај године разуман рок да се формира Заједница српских општина.