Прочитај ми чланак

Милица кроз шуму ушла на Косово и поручила: Ко зна циљ, зна и пут! (ФОТО, ВИДЕО)

0

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски објавила је на друштвеним мрежама да је ушла на Косово и Метохију кроз шуму.

Уз фотогрфију и речи „Ко зна циљ, тај зна и пут“, лидерка Националног окупљања је подсетила да јој „привремене власти у Приштини годинама не дозвољавају улазак у јужну српску покрајину“.

„Годинама ми блокирају улазак на КиМ под изговором да им нарушавам ‘уставни поредак’. За мене је важно да браним уставни поредак моје државе. Мислили су да ће ме и вечерас зауставити, али као што сам рекла – ко зна циљ, тај зна и пут, макар био кроз шуму. Поздрав из села Речица!“, написала је она.

Претходно је уживо гвоворила на Фејсбуку из села Растелица у општини Куршумлија, стотинак метара од административне линије између Србије и Косова и најавила да ће је прећи.

Ђурђевић је казала да у том селу више нема Срба, а „албански екстремисти редовно упадају у то село прелазећи административну линију, ради сече шуме и пљачке имања“ и упозорила „на претензије великоалбанског национализма“.