Прочитај ми чланак

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ: Амфилохије ме упоредио са мајком девет Југовића

0

Милицу Ђурђевић, портпаролку покрета „Заветници“, затекли смо у једном престоничком кафићу и са њом проћаскали како о политици, тако и о приватном животу.

Младу политичарку, која се недавно заклела на вечну љубав Стефану Стаменковском, свом дугогодишњем партнеру и председнику покрета „Заветници”, одмах смо упитали – како је то када вам је муж уједно и партијски шеф?

– Ми смо осам година заједно, заједно смо основали „Заветнике”, наша веза је старија од странке. Обоје смо имали иста интересовања и те идеје су нас негде и повезале. Он је исто као ја врло посвећен љубави према земљи и српском народу. Али занимљиво је да када имамо седнице ГО, углавном сам ја та која има различито мишљење у односу на његово, обоје желимо само најбоље, али се размимоилазимо због неке методологије, јер сам ја мало флексибилнија према чланству. Уме он кући понекад да каже: „Жено, докле ћеш да се свађаш са мном на ГО”, и да се љути када је под утиском, али то брзо прође јер обоје у ствари имамо исте циљеве.

Kолико вам је важно што вас је венчао владика Амфилохије лично? Шта вам је он поручио након венчања?

– Владика Амфилохије је наш породични пријатељ и саборац мог оца из времена комунизма и то пријатељство је тата пренео на мене. За мене је била велика част што нас је он венчао јер сматрам да је он највећи духовник међу великодостојницима СПЦ. Он нам је пожелео да нам прво дете буде за нас двоје као родитеље, друго дете за наше родитеље, а треће дете да буде за Цркву и за отаџбину, а онда је набрајао и даље и упоредио мене са мајком Југовића.

Зашто сте одбили учешће у ријалитију „Задруга” када вам је нуђен велики новац за то?

– Просто јер не желим да учествујем у процесу ријалитизације Србије, као и зато што не видим себе у једном таквом концепту. Немам ништа против неке врсте забаве и комерцијалних садржаја на телевизијама, али смтрам да је све то отишло предалеко и то је постао процес који је врло опасан у друштву јер скреће пажњу грађана са кључних животних тема. Некоме ко се бави политиком тамо није место.

На којој државној функцији бисте се најбоље снашли?

– Kад сам имала три године, певала сам косовске песме, када сам била у вртићу и када су све девојчице говориле да ће бити учитељице, певачице, фризерке, ја сам и тада говорила да ћу бити политичарка. Мене у суштини највише занимају спољњи послови зато што сматрам да се спољња политика директно одржава на унутрашњу и да је она приоритетна и мислим да би тај неки ресор био најбољи за мене.

Да ли би вам ласкала титула најлепше политичарке и ко је, по вашем мишљењу, најлепша политичарка у Србији?

– Не мислим да сам најлепша политичарка. Ту титулу су ми доделили новинари и пуно им хвала, то је комплимент и прија ми наравно и била бих лицемерна када бих рекла да ми не прија. Занимљиво ми је да ми је Стефан причао да су га људи када је после извештаја са нашег венчања у „Ало!“ новинама ушао у кафић где обично иде поздравили речима: „Где си Стефане, који си оженио најлепшу српску политичарку!“ Има их пуно лепих, нарочито међу онима које нису популарне толико, а од популарних мислим да је лепа Марија Обрадовић из СНС-а.

Одбила сам Шекија

Да ли сте имали понуде да пређете у друге странке?

– Имала сам понуду од господина Војислава Шешеља прошле године да постанем члан Централне отаџбинске управе, највишег органа СРС-а, он је о томе разговарао са мојим оцем, он му се на томе у моје име, знајући мој став, захвалио. То је странка дуге традиције, ја то поштујем, али сматрам да је то странка прошлости и да је то нешто што је осуђено да у периоду који долази просто не буде на политичкој сцени.