Прочитај ми чланак

Милетић, Двери: Отворено писмо Ћути

0

Поштовани господине Јовановићу, на првом месту желим да Вам кажем да ценим Ваш труд и допринос који сте у последња четири месеци дали у народној борби која интензивно траје већ две године, а односи се на спречавање отварања рудника у нашем крају, у околини Лознице и свим другим местима по Србији где се тренутно истражује литијум.

Признајем да сте велики медијски простор добили у одређеним медијима, како онима који подржавају Вашу нову политичку агенду, тако и у оним режимским, чак много већу него мештани и сви други вишегодишњи борци против отварања рудника. Без обзира на опредељење поменутих медија да подршку дају углавном Вама и Вашој Зелено-Левој предизборној коалицији, грађани Србије треба да знају да постоје и други људи који су много боље од Вас упознати са проблемом који потенцијално угрожава читаву Србију и регион, али за разлику од Вас немају приступ медијима.

Узимајући у обзир чињеницу да сте се Ви, иако сте раније били склони критици политичара, ипак определили за политичко ангажовање, сматрам да је нормално да имате своје предизборне активности и у Лозници као и у осталим градовима, и ништа нема спорно у томе да одржавате предизборне скупове Ваше Зелено-Леве коалиције. Једино је важно да знате да еколошка удружења остају изван тих однедавних Ваших предизборних интереса, са само једним циљем: не дозволити отварање рудника у Горњим Недељицама. Стога је њихова улога јасна и ја лично, али и Српски покрет Двери их најснажније у томе подржавамо, јер је то важније од дневне политике и будућих избора. Друга тема је рушење ове корумпиране власти на челу са Александром Вучићем и то треба да буде Ваш и мој циљ, али и свих  других опозиционих политичких организација, и даћемо све од себе да се то деси на будућим изборима 3. априла 2022. године. Стога сматрам да није спорно да долазите у Лозницу и организујете предизборне скупове, али би било крајње коректно саопштити мештанима да је то заправо циљ Вашег доласка а не нешто друго.

Подсећам и Вас и себе и читаву јавност да је Лозница слободарски и први ослобођени град од нацизма у целој Европи, па носећи гене својих предака не мањкамо са храброшћу. Не можемо назад. Иза је Србија, иза нас су наша деца, наше породице, наша дедовина. Уколико Вам је потребна било каква помоћ у организацији Вашег доласка и предизборног скупа, као добар домаћин, стављам Вам се лично на располагање. У нади да ћете правилно схватити ову моју крајње добронамерну поруку, братски Вас поздрављам!

Како радили, тако нам Бог помогао!
У Доњим Недељицама, 14. децембра 2021.                           

Славиша Милетић,
члан Председништва Српског покрета Двери