Прочитај ми чланак

МИЛЕНКОВИЋ-КЕРКОВИЋ (ДВЕРИ): Одборник Двери ће гласати против предаје аеродрома

0

Поводом изјаве Александра Вучића да они који протестују у Нишу „неће Србију у Нишу“ и да се ради само о томе да „друштвена својина прелази у друштвену својину“ Тамара Миленковић-Керковић је истакла да се ради о покушају извртања ствари.

Чланица Председништва Двери истиче да питање није да ли Нишлије желе Србију у Нишу јер је то бесмислено – као да питате да ли желите себе у својој кући. Право питање је, по њој, да ли Нишлије желе да њиховим аеродромом и ресурсима, без икакве контроле, управља републичка власт и Нишлије су на протесту на ово питање дале јасан одговор.

Керковић додаје да су Двери у Нишу чврсто против преноса својине нишког аеродрома са Града на Републику и да ће одборник Двери, проф. др Томислав Петровић, тако и гласати у Скупштини града по овом питању.

Она додаје да Вучић оваквим изјавама жели да створи слику да су Нишлије против Србије, што није тачно, али и да избегне питања као што су:

1. Да ли су могућност повлачења „Етихад“ као мањинског партнера у „Ер Србији“ и Уговор о концесији београдског аеродрома „Никола Тесла“ са француским „Ванси ерпортс“ у директној вези са Препоруком Владе Србије градским властима у Нишу да пренесу сва својинска и управљачка права, сертификате и све уговоре које аеродром у Нишу „Константин Велики „ има са Ниша на Републику

2. Како ће Република тј. Влада која није знала да управља беогррадским аеродромом , као и ЕР Србијом, сада узети нишки успешни нишки Аеродром да би њиме управљала онако како није знала са својим аеродромом и својом авио-компанијом. То је логички нонсенс ‘contradictio in adiecto.

Информативна служба Српског покрета Двери