Прочитај ми чланак

МИЛЕНКОВИЋ-КЕРКОВИЋ (ДВЕРИ): Да ли је Ниш у непријатељској држави, председниче?

0

Градски одбор Двери из Ниша ће и 25. априла бити уз грађане Ниша на великом протесту у 18 часова на тргу Краља Милана, а сигурни смо да на мишљење Нишлија не може утицати чак ни треће отварање исте компаније „Леони“, због којег Вучић долази.

Градски одбор Двери из Ниша ће и 25. априла бити уз грађане Ниша на великом протесту у 18 часова на тргу Краља Милана у праведној борби да се сачува имовина Града и не дозволи да Република преузме својинска и управљачка права, сертификате и све уговоре нишког аеродрома „Константин Велики“ у који су Нишлије улагале више деценија.

Одлуку напредњачке власти у Нишу да предајом аеродрома стави своје партијске интересе изнад интереса Нишлија и Града Ниша, данас ће покушати да оправда и „председник свих грађана“, приликом најављеног отварања субвенционисане компаније „Леони“ у Нишу. Ово је треће по реду отварање исте компаније „Леони“ у Нишу, а медијску слику треба да створе и организовано доведене присталице како из Ниша тако и из других градова. Лажну слику о подршци овој намери председника Вучића да објасни Нишлијама необјашњиву и за Град економски самоубилачку одлуку о поклањању аеродрома, употпуниће и запослени у јавним службама и предузећима који се, по унапред направљеним списковима, организовано одводе на изрежирани дочек Вучићу.

Овај понижавајући однос власти према Нишлијама употпунила је и недавна изјава председника Вучића на РТС-у да Нишлије „тупаво“ протестују против предаје свог Аеродрома и да „неће Србију у Нишу“.

Градски одбор Двери, као и друге опозиционе политичке организације у Нишу, организоваће у четвртак 26. априла отворену Скупштину у 17 часова на којој ће се од градских одброника , именом и презименом , затражити да се јавно изјасне да ли ће гласати против отуђења аеродрома. Пред сваким одборником нишке Скупштине је избор да ли ће гласати по савести и у јавном интересу свога Града или ће пред садашњим и будућим генерацијама Нишлија обележити своје име срамотом јер је дозволио пљачкање свога Града.

Проф. др Тамара Миленковић-Керковић
Члан Председништва Двери