Прочитај ми чланак

Милановић против обуке Украјинаца: „Пленковић као мали приглупи штребер…“

0

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да неће дати сагласност да се у Хрватској отвори камп за обуку украјинских војника, осим ако то двотрећинском већином не одобре посланици у Сабору.

„Министар спољних послова Гордан Грлић Радман отишао је у Брисел без моје сагласности и преузео у име Хрватске категоричку обавезу, чиме је прекршио Устав. Доста је одлазака мини Пленковићевих министара у Брисел без претходне сагласности врховног заповедника, то тако неће моћи“, рекао је Милановић, преноси Н1 Хрватска.

Он је поручио да о отварању кампа за обуку украјинских војника треба да одлучује Сабор, па ако то подржи две трећине посланика, он ће се сагласити.

„Имамо посла с обичним сеоским насилницима који нас доводе пред готов чин. То шаље о Хрватској катастрофалну слику, управо онакву какви су и људи који нас тамо представљају“, казао је Милановић.

Додао је да у тој причи Грлић Радман није нико и ништа, већ је битан премијер Андреј Пленковић.

„Отишао је тамо, гурнуо се у први ред као мали приглупи штребер и дигао прстиће ‘ми ћемо први, ми ћемо први’. То што су направила господа из владе и без икаквог договора с председником државе рекли став – то неће тако више ићи. Неће се никад научити реда јер су насилници, али свака сила има контрасилу“, рекао је Милановић.