Прочитај ми чланак

Милан Кнежевић открио када ће се формирати Влада Црне Горе

0

Један од лидера Демократског фронта и Коалиције за будућност Црне Горе Милан Кнежевић изјавио је данас да очекује да ће формирање парламента и нове владе у Црној Гори бити најкасније до краја септембра или првих дана октобра.

– Постоје јасне законске процедуре, пошто ће се поновити гласање на одређеним бирачким местима… Ми морамо након проглашавања тих резултата да у року од 15 дана конституишемо парламент и да након тога упутимо писмо председнику државе Милу Ðукановићу, да имамо парламентарну већину, односно да имамо 41 и више посланика и да тражимо мандат за састав нове младе – рекао је Кнежевић.

Навео је и да не очекује никакве, како каже, тензичне ситуације, пошто је, додаје, Мило Ðукановић и сам признао пораз на недавно одржаним изборима.

– Њему је јасно да је непромишљеним потезима, посебно са Законом о слободи вероисповести изгубио изборе – навео је Кнежевић.

Каже и да његова коалиција жели стабилну владу, као и да Црна Гора, како каже, више никад не буде антисрпска држава, те да се јасно определи према чланству у ЕУ.

– Желимо да са странкама мањиских народа направимо једну стабилну владу и према томе ми морамо да развијамо односе са најближим и најбратскијим државама, посебно са Србијом, Руском Федерацијом, Републиком Српском, БиХ… – рекао је Кнежевић.