Прочитај ми чланак

МИЛА РУШЕ ИЗ БЕОГРАДА: Протест испред амбасаде Црне Горе (ФОТО)

0

812239292_93853-650x366

БЕОГРАД – Потписници петиције подршке протестима у Црној Гори „Слобода тражи људе“, организовали су данас испред амбасаде Црне Горе у Београду протест против бруталног пребијања и хапшења демонстраната у Подгорици. Они су носили транспарент „Дио смо револуције“

„Слобода тражи људе“ био је слоган мирних протеста који већ 20 дана трају у испред Скупштине Црне Горе у Подгорици.

– Од суботе, када батинаши Мила Ђукоановића прерушени у регуларне полицијске снаге, хапсе и пребијају народне посланике опозиције , опозиционе лидере и грађане по улицама Подгорице – у Црној Гори је уведена отворена диктатура Да би показали да наши пријатељи у Подгорици нису сами, као и да би показали пријатељима Мила Ђукановића на власти у Београду да нећемо седети скрштених руку ако неко мисли да овде примењује исти сценарио. Овим протестом подржавамо грађанске слободе, људска права и демократију, али и право Српског народа да у Црној Гори буде слободан – каже Владан Глишић, који је један од потписника петиције.

Петицију „Слобода тражи људе“ потписало је више десетина јавних личности из Србије међу којима су лидери странака и покрета, уредници медија, професори итд.

На протесту су учествовали председник ДСС Санда Рашковић-Ивић, уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић, члан старешинства Двери Владан Глишић, др Миша Ђурковић итд. На скупу су учествовали и представници покрета Српска лига, чији је председник Александар Ђурђев један од потписника петиције.

 

Извор: Правда