Мигранти са високом школом лакше до посла, а где ће се запослити наши млади?

0

Мигранти за Србију, Срби за Немачку. Тако би се у једној реченици обисала демографска политика наше земље.

Влада Србије усвојила је уредбу и једну стратегију, којима држава жели да подигне атрактивност пословног окружења.

Влада Србије донела је Уредбу о критеријумима за одређивање категорија странаца којима се привремени боравак у Републици Србији може одобрити независно од основа за одобрење привременог боравка.

Неке од тих категорија су инострани оснивачи стартапова, особе са високошколском спремом које желе да се запосле у Србији.

У саопштењу Владе Србије се наводи да том уредбом држава наставља да подиже атрактивност пословног окружења у међународним оквирима, како би најквалитетније идеје из целог света могле да се развијају у Србији, што у преводу значи да ће мигранти са високом школском спремом моћи да се лакше запошљавају у Србији.

На седници је усвојена Стратегија развоја културе од 2020. до 2029. године, као основни стратешки документ културне политике Србије.

Стратегијом се плански и систематски регулише јавни интерес у области културе и одређују стратешки приоритети њеног развоја у наведеном десетогодишњем периоду.

У изради овог документа, поред представника Министарства културе и информисања, учествовале су и релевантне институције – Завод за проучавање културног развитка и друге републичке установе културе, представници организација цивилног друштва и национални савети националних мањина.

 

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!