Прочитај ми чланак

Мигранти напред, монаси СПЦ – назад одакле сте дошли!

0

Управа полиције Црне Горе објавила је на свом Твитер профилу да "поред Закона о слободи вјероисповијести, постоје и други Закони које морамо поштовати сви, па и Митрополија црногорско-приморска"

Управа полиције Црне Горе објавила је на свом Твитер профилу да „поред Закона о слободи вјероисповијести, постоје и други Закони које морамо поштовати сви, па и Митрополија црногорско-приморска„.


То се, претпостављамо односи на недавно заустављање увоза свијећа и икона за потребе манастира Свете Тројице у Пљевљима, као и забрањивање уласка у Црну Гору, на подгоричком аеродрому, познатом монаху из Острога – Станку Пешуту (који има свјетовно име Бошко) без икаквог образложења.

Тиме је потврђено је писање портала ИН4С, да је у врху Управе полиције, донесена одлука да се забрани улазак у Црну Гору „више од 300“ свештеника, монаха и монахиња који су годинама и деценијама на служби у једној од четири епархије СПЦ у Црној Гори.

„Усред преговора о Безакону, Влада се сјетила да постоји низ закона који се одједном могу примјењивати.
Тако се у само пар дана поништавају укњижбе цркава на Цркву, спречава се увоз 12 кг свијећа и покреће се прогон свештеника„, написао је на свом фејсбук профилу Небојша Бабовић, коментаришући овај твит Управе полиције.

Он је дадао да преговарачка позиција Владе Црне Горе подсјећа на команданта стрељачког вода који са осуђеником преговара о положају повеза преко очију.

„Хеј, али зато добродошле избјеглице #рефугеесwелцоме„, закључио је Бабовић.