Прочитај ми чланак

МИГРАНТЕ НАСЕЉАВА Србија остала без 150.000 младих за 9 год. Вучићеве власти

0

Девет година власти Српске напредне странке разорило је популацију младих у Србији. Према званичним подацима Републичког завода за статистику, до 2012. је број младих између 19 и 29 година био већи од једног милиона, док је у прошлој години број младих у том узрасту пао на испод 860 хиљада, пише у саопштењу Демократске омладине.

Саопштење преносимо у целости:


У току је потпуна депопулација младих у Србији, јер је за мање од једне деценије, Србија остала без 150 хиљада младих, што је приближно једнако броју становника града Крагујевца. Демократска омладина упозорава да овакав тренд води ка нестанку нашег народа на овим просторима, а за то је највећи кривац ова власт која систематски подстиче младе да напусте Србију.

– Није само лоша економска ситуација разлог зашто је све мање младих у Србији. Ово није ни примарни разлог зашто велики број младих након завршеног школовања, а неретко чак и током студија, напушта Србију. За нас младе су главни проблеми: мањак правне сигурности, атак на људска права и слободе као и страначко, а не запошљавање по образовању и стручности. Напокон, све мање младих верује у могућност да ће убрзо доћи до суштинских промена у Србији и да ћемо живети као што живи и сав нормалан свет у Европској унији – став је Ивана Вуковића, члана Демократске омладине.

– Најновија истраживања говоре о томе да све већи број младих, више од трећине, жели што пре да напусти Србију, што је поражавајући податак. Морамо да вратимо веру и наду младима, да су промене могуће, да се вреди борити за нашу домовину. Ако то не постигнемо, ова наша земља ће остати пуста. А Демократска омладина ће, до краја, истрајати у намери да такав сценарио спречи – закључује Вуковић.