Прочитај ми чланак

Ми – глас из народа: Несторовић одбија да пребаци део новца, то је отимање…

0

Покрет "Ми - глас из народа" саопштио је да Бранимир Несторовић, који је напустио покрет чији је био један од седам оснивача, одбија да део новца који држава плаћа на основу резултата са парламентарних избора пребаци "изворном покрету", уз оцену да је реч о "отимању законом предвиђених средстава".

Како се наводи у саопштењу које је потписано као „изворни покрет Ми – глас из народа“, у коме је остало пет од седам оснивача покрета, рачун на који се тај новац уплаћује отворен је уочи избора на Несторовићево име, што је било према закону, јер је он био носилац парламентарне листе.

„Новац јесте на његовом рачуну јер је носилац листе, али у међувремену се десила подела и то не значи да посланици изворног покрета немају право на оно што им даје држава, а не Несторовић, и што им по закону следује“, додаје се у саопштењу.

Према њиховим речима, реч је о „отимању законом предвиђених средстава“.

„И то личном отимању. Можда и освети. Овде није реч само о отимању новца од седам посланика, него и о отимању државних пара, отима се од државе, али и од оних који су гласали за седам посланика који на крају све то и плаћају“, навео је тај покрет.

Додали су да у законима постоји „правна празнина“ о случајевима попут тог, али нагласили да постоји и општи правни оквир, дух права, по којем функционише свако друштво, па и Србија.

„Јер, овде је реч о дискриминацији изабраних посланика само зато што се не допадају Бранимиру Несторовићу и зато што нису у Покрету подржали његове амбиције. И не само о дискриминацији, што је Законом забрањено, него и о јавној пљачки“, наводи се саопштењу и додаје да ће покрет наставити свој рад и остварити своја права.

Посланик Бранимир Несторовић из посланичке групе „Ми – глас из народа проф. др Бранимир Несторовић“ изјавио је раније данас да неће поделити новац који се добија на основу броја освојених гласова на изборима са посланичком групом „Ми – глас из народа“, у којој је остало пет од седам оснивача, наводећи да је то „мала казна“ јер су покушали да „преузму покрет“.

„Наравно да нећемо да им вратимо новац… Не видим у чему је ту проблем. Они су нама узурпирали мреже, покушали да нам преузму покрет и кажњени су мало. Требало би више, зато што то што су радили заслужује најоштрију осуду“, рекао је Несторовић.

Несторовић је раније рекао да се ради о суми од око 8,1 милион динара на месечном нивоу.