Прочитај ми чланак

„МЕТЛА“ све јача – и Покрет слободних синдиката са ДСС-ом против корупције (ВИДЕО)

0

Покрет слободних синдиката Србије подржао је и званично покрет "Метла 2020", а представник те синдикалне организације Горан Станчић рекао је да је то учињено јер су нађени заједничке додирне тачке потребне да би се дошло до промена у земљи.

Станчић је у петак, 6.децембра, указао на конференцији за новинаре да је једна од тих додирних тачки потреба за поновним формирањем средње класе уништене деведесетих, јер су они ти који „држе државу“, као и борба против корупције, јер синдикат зна методе и начине да се она сведе на најмању могућу меру.

Заједнички циљ Покрета слободних синдиката и „Метле 2020“ је, додао је он, смањење пореза и давања грађана.

„Драго нам је да смо нашли политичку опцију са којом можемо да сарађујемо. Жестоко ћемо се потрудити да им помогнемо“, истакао је Станчић.

Члан Председништва „Метле 2020“ Новица Антић упозорио је да је власт почела да прогони и шиканира синдикате, а да „синдикална сцена у Србији не личи на оно како би требало“.

Он је поручио да ће се „Метла 2020“ залагати за поштовање међународних конвенција и домаћих закона о правима радника, које власт у Србији крши.

Најјачи синдикати у Србији не раде оно што би требало да раде, истински се не залажу за боља права радника и у перспективи би то требало да се промени, констатовао је председник Војног синдиката Србије.