Прочитај ми чланак

МЕТЛА руши СНС и Брнабићку – Вучићево име се брише са гласачког листића! (ВИДЕО)

0

Када је реч о Косову и Метохији, он је поновио став да би раграничење отворило пут Великој Албанији. „Ако предате Косово, сутрта ћете се борити за Рашку. И тако би на крају завршили на Београдском пашалуку“, истакао је Јовановић.

Опозициони политички покрет “МЕТЛА 2020“ основан је данас на конвенцији одржаној у Београду, уз поруку лидера ДСС-а Милоша Јовановића да је потребна метла да се земља очисти од партијске државе, корупције и смене истих људи на власти, односно да мора да се под хитно уведе већински систем да би народ гласао за конкретног човека, а не на локалу до председничких избора, само за Вучића.

Са скупа у Сава центру поручено је да се Србија данас вратила у комунистичко време када је партија одлучивала о свему и да је зато важна промена изборног система и смањење снаге политичких партија.

„Хајде да разбијемо снагу политичких странака, онда ћете разбити и политичко запошљавање, страначко запошљавање, утицај на медије, на јавне токове, на тендере, буразерску економију која влада Србијом. Док то не урадимо, и најбољи програм за економију, за социјалну политику, нећемо успети да спроведемо. То је први и основни циљ који морамо да урадимо ако хоћемо да оздравимо – да уредимо коначно земљу”, казао је председник ДСС Милош Јовановић и додао:

„Да бирамо људе по имену и презимену, па нећемо у парламенту имати Маријана Ристичевића. Да убијемо снагу странака које су се претвориле у мале окупационе војске. Зато Метла, јер данас у овој земљи све зависи од странке на власти, као у време комунизма“, рекао је Милош Јовановић.

Осим ДСС-а, у покрету „Метла” су, каже Јовановић, и Група за просперитет Србије (ГЕПС), организација Тим за живот, а самостално се придружио и председник Војног синдиката Новица Антић, док су чланови разни локални покрети, међу којима су „Староседеоци“ из Краљева.

Јовановић је рекао да ће ДСС на изборе ићи као покрет, али да још није донета одлука да ли ће то бити наредни парламентарни или неки други избори.

Како је оценио, излазак на парламентарне изборе је тактичко питање, а за покрет „Метла 2020“ је најважније да пробуди грађане који говоре да немају за кога да гласају и да у земљи ништа не може да се промени.

„И грађани морају да преузму део одговорности и да се боре. Ако успемо да их пробудимо, то је најбоље што ћемо урадити, а о изборима и резултатима о том потом“, рекао је Јовановић.

Када је реч о Косову и Метохији, он је поновио став да би раграничење отворило пут Великој Албанији.

„Ако предате Косово, сутра ћете се борити за Рашку. И тако би на крају завршили на Београдском пашалуку“, истакао је Јовановић.