Прочитај ми чланак

МЕТЛА: Дилетанти управљају нашим подацима

0

Новосадски Покрет МЕТЛА 2020 саопштава да је најновије хаковање осетљивих података у ЈКП „Информатика” Нови Сад резултат све мањег броја стручњака и вишегодишњег партијског кадрирања у новосадским јавним предузећима.

Тренутно стање информационог система Града је веома забрињавајуће. Шалтер сала ЈКП „Информатика” не ради, подаци и комуникација управа и предузећа је угрожена, а читав низ управних процедура нефункционалан. Још увек се и не назире крајњи исход злонамерног упада у рачунарски систем Града Новог Сад и колико ће све то коштати Новосађане.


ЈКП „Информатика” је градско предузеће које је вискоко на листи по неомиљености међу становницима Новог Сада, не само због огромне потрошње буџетских средстава и немилосрдне спреге са извршитељима, него и због бројних афера у претходним годинама, али цео новосадки јавни и комунални систем оскудева у стручњацима. Директори и начелници траже инжињере који могу да пројектују и да воде инвестиције, а партије им шаљу скупљаче капиларних гласова.


„Стање са стручним кадровима у комуналном систему је неодрживо и ако мислимо да задржимо ниво минималне функционалности система морамо се ослободити страначких окупационих војски”, поручују из новосадског покрета Метла 2020.