Прочитај ми чланак

Мехмедовић: Четници остварили циљ, јер желе „украјински сценарио“!

0

mehmedovic-450x246

Великосрпске и четничке полицијско-обавештајне структуре су успеле у свом циљу јуче у Сребреници, да од кривца направе жртву, поручио је Шемседин Мехмедовић, члан комисије за одбрану и сигурност парламента БиХ.

Он је истакао да је „сценарио у Сребреници“ још једном показао, како је рекао, да сигурносним системом и ситуацијом у Босни и Херцеговини управљају великосрпске и четничке полицијско-обавештајне структуре.

– Захваљујући полицијским структурама РС-а и Агенције за истрагу и заштиту БиХ (СИПА), којима управљају кадрови који никада нису престали проводити великосрпску политику, темељену на геноциду, скуп достојанства и боли жртава геноцида, којима су се дошли поклонити највећи светски и европски државници, претворен је у једном тренутку у своју супротност – изјавио је Мехмедовић.

Босански посланик је истакао да су ове „четничке службе“ највећа опасност по слободу и демократске творевине у Европи.

– Додамо ли овоме још 30.000 наоружаних четника који баштине и проводе, фашистичку идеологију „Равногорског четничког покрета“ из Другог светског рата, који је био на страни нацистичке Немачке и фашистичке Италије, озбиљност претњи ових структура по сигурност у Европи још је већа – рекао је Мехмедовић.

Он је нагласио да је од огромног значаја да се,“ зарад очувања мира у целој Европи, у политичкој елиминацији и онеспособљавању великосрпских сигурносних структура у БиХ, и њиховом привођењу правди, укључе представници међународне заједнице“.

– У противном, све је могуће, па чак и нови „украјински сценарио“ у овом делу Европе, након онога што се десило јуче у Меморијалном центру у Поточарима. Пропусти које су јуче направиле сигурносне службе нису случајни, већ јасно планирани да би се постигао циљ, да се од кривца направи жртва, а фокус домаће и, нарочито, светске јавности пребаци на плански исцениран напад на Вучића – рекао је Мехмедовић.

 

Извор: Информер