Прочитај ми чланак

МЕДВЕДЕВ ДАНАС У БЕОГРАДУ: Церемоније, уговори, затварање улица

0

Премијер Русије Дмитриј Медведев долази данас у званичну посету Београду.

Током ње ће са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић бити размотрен комплекс билатералних трговинско-економских и културно-хуманитарних односа. Медведев ће присутвовати обележавању 75. годишњице ослободјења Београда.

© Sputnik / Александр Астафьев

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници са председником Србије Александром Вучићем Медведев ће присуствовати приказу способности Војске Србије „Слобода 2019“.

После тога биће му приређен свечани дочек у Палати Србије и састанак са премијерком, а потом и председником Србије, а затим је предвиђено и потписивање докумената и споразума.

Медведев и Брнабић ће положити венце на Спомен-гробљу ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу.

Планирано је да се Медведев током посете обрати посланицима у Дому народне скупштине, а предвиђене су и изјаве за медије Вучића и Медведева.

На крају посете Медведев ће присусвовати у Сава центру свечаној академији поводом 75. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату.

Састанак и са Додиком

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик састаће се у Београду са председником Владе Руске Федерације Дмитријем Медведовим, пре Свечане академије поводом облежавања 75 година од ослободјења Београда у Другом светском рату.

Додик је раније најавио да ће с Медведевим разговарати о економској сарадњи, ситуацији у Републици Српској и БиХ.

„Руси су код нас присутни у Рафинерији у Броду и веома је важно да разговарамо о очувању активности те фирме. Важно је да Рафинерија функционише и ради, а на састанку ће бити и генерални директор Зарубежњефта из Москве“, рекао је тада Додик, а преноси РТРС.

Русија и Србија су партнери у економији и политици, поручио је председник руске владе Дмитриј Медведев уочи данашње посете Београду.

„Данас ћу бити у Србији у званичној посети. Русија и Србија су партнери у економији и политици, наши погледи на многе медјународне догадјаје су веома блиски или се поклапају“, написао је Медведев на Твитеру.