Прочитај ми чланак

Медојевић: Жеља власника „Вијести“ да УРА воде ресор одбране и безбедности

0

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић каже да у новој Влади Црне Горе желе да партиципирају у оним ресорима који су компатибилни са њиховим програмом и за које имају квалитетне људе.

„Имали смо састанак на нивоу лидера и пре него што је Кривокапић добио мансдат, разјаснили смо све нејасноће у вези са принципом функционисања владе. Преостаје фаза где ћемо обавестити мандатара у којим областима желимо да партиципирамо. Политика је јавна делатност и треба све јавно рећи, заинтересовани смо за оне области блиске покрету – демократску транзицију, реформе, борбу против корупције, области науке и технологије, развој и просвету. Имамо још квалитетних људи, али то су оне области компатибилне са програмом нашим“, рекао је Медојевић.

Како каже, чуди га интересовање УРА за безбедност јер, како је рекао, чудно је да једна партија која је зелена показује занимање за војску и безбедност.

„Те партије у Европи обично показују интересовање за еколигију, људска права, први пут да УРА исказуије интересовање за ову комплексну и рзичлну област, и за реформе које треба спровести у том сектору“, каже Медојевић.

Зато је, додаје, то питање за мандатара за састав.

„Ми смо реформски оријентисани, борили смо се за помирење Црногораца и Срба. УРА је настала од стране крупног транзиционог капитала. Покрет за промене је политичка партија која се залаже за идеју, а УРА је основао крупни капитал, ово изненађење где желе да воде ресор одбране и безбедности је жеља власника Вијести и крупног капитала да спречи реформе о којима ја причам“, сматра Небојша Медојевић.

Коментаришући наводе о мешању цркве у унутрашња политичка питања, Медојевић је рекао да ће им бити потребна духовна и морална подршка коју црква има, али да црква неће одлучивати ко ће бити министар, нити ко ће на коју функцију