Прочитај ми чланак

Медојевић саопштио зашто пада Влада ЦГ: Кривокапић неће да хапси Милове криминалце

0

Влада Црне Горе нема ни воље ни храбрости да се обрачуна са мафијом, само је Демократски фронт спреман да похапси криминалце, поручио је данас један од лидера тог савеза и председник Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Медојевић је на данашњој прес конференцији позвао премијера и директора полиције да раде свој посао.

– Десет тона цигарета је продато на улицама Црне Горе током прва три месеца. Ја да сам премијер позвао бих државног тужиоца и саопштио би сазнања, али наш премијер се прави да не зна. Да смо ми у власти шверц цигарета би одмах био прекинут. Овде не постоји политичка воља да се овоме стане на крај. Опет се покушава заташкавање свега, трају обрачуни наркодилера са државом, пале се куће, складишта… – рекао је Медојевић.

Полиција, казао је, није способна да одговори том задатку.

Указао је да је Демократски фронт од старта уверавао да овако слаба влада иза које не стоје најјаче политичке структуре, а посебно ДФ, не може да одговори изазовима какав је организовани криминал који је, како каже, производ ДПС.

– Ради се о структури која је разорила све институције Црне Горе, имајући у виду озбиљност организованост криминала за који је потребан консензус друштва као што је то било у Италији, тако и ми у ЦГ морамо да престанемо да криминал доживљавамо као нешто што је наслеђено, на нешто што је саставни део наших живота, као нешто са чим смо научили да живимо – рекао је Медојевић.

Због тога је, казао је, и предлагао увођење ванредног стања, да би се суспендовали закони које су, како је навео, писала браћа Ђукановић да би штитили криминалну групу.

Истакао је да је та спрега државних институција ДПС-а и организованог криминала заробила Црну Гору, а ова влада нема капацитета да направи неки заокрет.

– Нема ни капацитет да обезбеди оперативну подршку највећих безбедносних структура света. Нарко картели ЦГ су једни од пет највећих у Европи. Очигледно да влада нема политичку вољу да крене у акцију, и имамо ово што имамо ових последњих месеци. Један јефтини маркетинг и јалову акцију ових власти иза које стоје политички мотиви – навео је Медојевић.

Истакао је да стога борбе против организованог криминала нема док ДФ као најјача и најхрабрија структура не узме ствар у своје руке.