Прочитај ми чланак

Медојевић представницима Европског парламента: ЦГ постала Колумбија на Јадрану

0

Медојевић је поменуо и случај словачког новинара Јана Куцијака, који је, истражујући афере црногорског режима у афери "Panama Papers", убијен заједно са својом вјереницом; као и случај убијене новинарке са Малте Дафне Галиције, која се, такође, бавила повезаности црногорског режима са овом свјетском афером

Данас је у пленарној сали Скупштине Црне Горе отпочео осамнаести састанак Парламентарног одбора Европске уније и Црне Горе за стабилизацију и придруживање (ПОСП).

Према протоколу састанак је отворио предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић, након чега се у име делегације Европског парламента обратио коопредсједавајући посланик Владимир Билчик.

Састанак ПОСП-а се одржава у проширеном саставу уз присуство представника Уставног одбора Скупштине Црне Горе и Одбора за уставна питања Европског парламента.

Предсједник Покрета за промјене и посланик Демократског фронта Небојша Медојевић је у обраћању господину Билчику, између осталог, поменуо и случај словачког новинара Јана Куцијака, који је, истражујући афере црногорског режима у афери „Panama Papers“, убијен заједно са својом вјереницом; као и случај убијене новинарке са Малте Дафне Галиције, која се, такође, бавила повезаности црногорског режима са овом свјетском афером.

Медојевић је истакао да је због тог случаја пала скоро читава Влада у Словачкој, док је премијер Малте, након убиства Галиције поднио оставку.

У даљем излагању Небојша Медојевић је нагласио господину Билчику да је црногорски режим дубоко криминализован, наводећи случај „извјесног господина Пуе“, иначе, члана озлоглашене „Кинеске тријаде“ и лица које је под међународном црвеном потјерницом, а који је добио пасош Црне Горе и постао озбиљан инвеститор и бизнисмен.

Медојевић је подсјетио европског парламентарца да је војни брод „Јадран“, који је истовремено и брод НАТО-а, коришћен за шверц кокаина и хероина према Турској; али и на примјер заташканог контејнера са бананама у власништву фирме „Воли“, гдје је Царина, испоставило се, сасвим случајно, пронашла 55 килограма кокаина, при чему се Специјални државни тужилац прогласио ненадлежним, притом не узимајући изјаву нити од једног запосленог у том предузећу.

Медојевић је закључио обраћање високом европском парламентарцу ријечима да долази у Колумбију на Јадрану, па је сходно томе, затражио помоћ и подршку Европске уније у борби против мафијашког поретка у Црној Гори.