Прочитај ми чланак

Медојевић поручио: Време је да се склони са власти Милов сатанистички ДПС

0

Црногорски посланици расправљали су о предлогу за избор врховног државног тужиоца, а на ту функцију предложена је Лидија Вукчевић. Наставак сједнице заказан је за данас од 11 часова.

Расправа о овој теми почела је у уторак, али је прекинута послије захтјева опозиције да предлог Тужилачког савјета образложи његов предсједник Ивица Станковић. Станковић је одредио да предлог образложи у парламенту члан Савјета Вељко Рутовић, који присуствује данашњем засједању. У образложењу Тужилачког савјета се наводи да је Вукчевић каријерни тужилац, која је у државнотужилачкој организацији провела 26 година, од чега више од 23 године на функцији замјеника тужиоца, односно државног тужиоца.

Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић казао је да је “у недемократском друштву, у једној мочвари тоталитаризма, да је немогуће градити правну државу, демократију и да је немогуће дати такву једну важну функцију дати једној групи људи да је воде без контроле Скупштине“.

“На чело ВДТ дошао је човјек кога ја дуго знам, за кога сам вјеровао да ће то поштено, часно да ради… Он није могао да се одупре намјери и сили Мила и Аца Ђукановића. И то што недостаје тужилачкој власти је демократија, а демократија није 17 је веће од 16. Један који је тако бројао пустили сте га у Београд, нисте га хапсили, покрао је 300 милиона еура, и сада га прозивамо Светозаре Маровићу проговори…

Од једног човјека од ког смо очекивали да покрене једну важну грану власти показало се да Ивица Сранковић нема снагу, био је слаб није могао да се одупре Милу и Ацу Ђукановићу. А за љубавпрема ЦГ потребна је снага, храброст, позивам све грађане Будве, све Бокеље пружите отпор успостављању диктатуре једног човјека и његове породице. Какво тужилаштво, који је то тужилац ако Ивица Станковић није смио… ако је он постао извршилац приватних жеља Мила и Аца, који то тужилац може да гарантује правну државу.

Поштовани грађани демократија и државе се бране у Будви, сви ви који волите ЦГ морате имати снагу, љубав није довољна, да се борите против приватизације државе. Кога год изабрете за ВДТ биће слуга Мила Ђукановића“, казао је Медојевић.

“Док се не смјени криминална сатанистичка лоповска секта ДПС у ЦГ нема ни слободе ни демократије ни правне државе“, поручио је Медојевић и додао:

„Ви који сте слаби склоните се, ви који сте јаки придружите се ДФ и опозицији. Вријеме је да скинемо терет са врата грађана ЦГ, као што је наш млади колега Микијељ био притиснут. Ако волите ЦГ онда полицајац не смије да гуши и да покуша да убије младог човјека који се бори за владавину права’..

“Сви у Будву, сви у одбрану демократије и људских права“, закључио је на крају Медојевић позивајући полицију да баце “срамотне униформе јер не служе држави ЦГ већ мафији и лоповској клики на врху ЦГ“.