Прочитај ми чланак

Медојевић поднео оставку и оптужио делове Цркве, Мила и Вијести за тајни савез

0

Председник Покрета за промјене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић поднео је оставку на посланичку функцију.

Медојевић је казао да је био у праву када је пре пола године рекао да је нова Влада опасни експеримент, који ће увести државу у кризу и да не одражава политичку вољу грађана, преносе Вијести.

„Показала је да није Влада реформи ни дисконтинуитета. Ако за шест месеци нису показали резултате, неће их ни показати. Циљ Владе је уништење ДФ… Владом владају тајни центри моћи“, казао је Медојевић на конференцији за медије поводом шест месеци рада Владе.

Он је рекао да су они који су основали Владу то учинили у договору са Милом Ђукановићем.

„Ово је антидемократска и антиреформска Влада која је разорила политички систем у ЦГ формирана у договору власника Вијести, дјелова Цркве и браће Ђукановић – Историјска превара бирача ДФ-а!”

Истакао је да Владин приоритет није задовољење транзиционе правде, те да „Влада ништа није обећала и испунила је то обећање“.

Истакао је да Влада игнорише парламент и да је очигледно да премијер Здравко Кривокапић жели да сам са министрима доноси одлуке.

Медојевић је, одговарајући на питање новинара, рекао да нема информацију да су друга два лидера ДФ, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, имали договор са митрополитом Јоаникијем око буџета, односно да се гласа за буџет под условом да буде реконструкције Владе.

Медојевић је рекао да ће повући своје амандмане на буџет, као и да је поднео оставку на посланичку функцију.

Истакао је да Влада није направила ниједан од резова који су били неопходни, наводећи да није смањила трошење у државној администрацији, нити смањила број запослених, који су „паразити ДПС“.